Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Sesja RPG › Walka z Borg › Re: Walka z Borg
- Odpowiedź z USS Akagi. - zawiadomił oficer operacyjny. - Na ekran."Tazman do Seldona Przyjąłem udaje się na pozycję Tazman OUT." - USS Akagi oddala się na wyznaczoną pozycję. - poinformował taktyczny. - Chociaż na Tazmana można liczyć. - powiedział kapitan. - Transmisja do okrętów Floty z USS Arduria. - Na ekran."Po ostatniej mojej akcjii z osłonami Sfery jest teraz krucho , potrzebował bym teraz impulsu tachinowego , zeby zmusić sferę do przestrojenia osłon. W trakcie przestrajania wysłał bym na jej pokład 3 zmodyfikowane torpedy oraz 11 min z maskowaniem, które posłaly by Sferę do Krainy wiecznych łowów. " - Niech admirał przeprowadza plan samodzielnie, zaś my zrobimy to, co mieliśmy zrobić. - powiedział kapitan. - Jakie jeszcze okręty mają zadeklarować gotowość? - USS Akagi gotowy, USS Arduria nie bierze udziału w operacji, USS Elven nie odpowiada. - zawiadomił taktyczny. - Dobrze, poczekamy na Elfa. - powiedział z uśmieszkiem Seldon. - Może od razu Elfkę? - zapytała z równie ironicznym uśmieszkiem pani komandor. - Następny przekaz z USS Arduria. - Przełącz."Atakujemy konwencjonalnie : Zamaskowane promy i mój okret przeslą za pomoca trasporterów 14 min 7 w pobliże osłon Sfery ( < 2 m ) , 7 w odsłony TC . moj okręt ma 4 trasportery wiec bedzie mogł posłac 4 miny , każdy prom posyła jedna minę , miny powinny rozerwac Sferę i uszkodzic osłony TC." - Ech... Admirał miesza na polu bitwy więcej niż Borg. Może jest jeszcze bardziej destrukcyjny niż Kolektyw. - zauważył kapitan. - IKC chIS'jev zbliża się do nas od prawej burty. - zawiadomił oficer taktyczny. - Wywołuje nas. - powiedział operacyjny. - Otworzyć kanał."IKC chIS'jev gotowy, reszta floty prawdopodobnie zgłosi gotowość komandorowi D'megowi. Wolf out." - Jakie okręty są gotowe? - zapytała pierwsza oficer. - USS James T. Kirk, USS Akagi, USS Arduria, IKC chIS'jev. O reszcie nie mamy informacji. - poinformował taktyczny. - Przekaz z IKC Vornak. - powiedział oficer operacyjny. - Na ekran."IKC Vornak do USS James T. Kirk. Kapitanie Seldon rozpoczynamy akcję Omega, proszę wypuścić przynętę. D`meg out............." - Odpowiedzieć. "USS James T. Kirk do IKC Vornak. Komandorze D`Meg, USS Elven nie odpowiada na wezwania. Mam nadzieję, że wszystkie okręty klingońskie są przygotowane, torpedy polaronowe bardzo się przydadzą. Zarzucam przynętę, mam nadzieję, że złapie się duża ryba - 3 kilometrowa. Seldon wyłącza się."Seldon podszedł do konsoli naukowej i wcisnął czerwony przycisk na ciekłokrystalicznej konsoli: Initiate subspace Omega issue. Zaraz po tym, z deflektora i sensorów okrętu zaczęło nadawać się promieniowanie, które występuje zwykle w bezpośredniej bliskości cząsteczki Omega. Pomknęło ono w przestrzeń, wokół okrętu Federacji.Na mostku pojawiło się ostrzeżenie: Omega Particle Detected, po chwili zastąpione na wszystkich konsolach oznaczeniem: Ω. Systemy okrętu zostały zablokowane.