Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Walka z Borg Re: Walka z Borg

EddieGcT
Participant

Zaloga uwijajaca sie na mostku widzac iz na ekranie pojawil sie ogromny blysk spoglada w tamta strone... blysk ten to wlasnie eksplodujacy USS Hope... wszyscy na chwile zamarli...Taktyczna: Kapitanie TC namierza i atakuje betleH i chIS’jevOperacyjny: Transmisja z chIS’jev, przelaczam>>Wolf do floty. W polu asteroidow unikajcie wejscia w te wspolrzedne ..." padła seria liczb - "Wyjasnienie potem, teraz zwijajmy sie stad...Wolf out<>Wolf do floty. Prosilem, zebyscie sie trzymali z dala od pewnych wspolrzednych. To stara historia, jeszcze z czasow, kiedy Federacja i Imperium byly w stanie wojny. Imperium umiescilo tam spore pole minowe, z nadzieja, ze w razie ewentualnej bitwy uda sie zwabic okrety Floty miedzy asteroidy. A po wojnie zapomniano o tym polu. Moze kilka osob jeszcze o nim pamieta...Nawiasem mowiac, to tlumaczy, dlaczego chIS'jev'a ukryto wlasnie tutaj. To pole dalo mu dodatkowa ochrone. W kazdym razie mamy ladne, gotowe polko. Teraz pytanie, co z tym zrobimy... Aha. Dzieki wszystkim, ktorzy probowali zajac TC. Wolf out<>USS Akagi Do wszystkich jednostek Witam z powrotem panowie, przykro mi ze nie zdazylem na czas aby uniknac straty USS Hope. Jakies dalsze pomysly ?. Trikobatowe torpedy sie spisaly ale niestety dwie sztuki ktore odpalilem pojda na marne ale mam jeszcze osiem. Czekam na propozycje Jakbyscie mieli rannych to mam nadmiar ludzi i swietnie wyposazone ambulatoria plus spory zespol medyczny, troche czesci itd. Tazman OUT<>Moj okret jest pokrytu juz S-24 i gotowy spowrotem do walki , mam zamiar zaatakowac Sfere krolwej i powaznie ja uszkodzic , czekam tylko na wiadomosc z IKC Vornak<> IKC Vornak do wszystkich jednostek klingonskich. Przy wspolpracy z kapitanem Seldonem z USS James T. Kirk oraz komandorem Wolfem z IKC chIS`jev opracowalem plan zwabienia okretow kolektywu w pulapke. Jako przynete wykorzystamy czasteczke Omega, odtworzymy emisje promieniowania jaka emituje ta czasteczka i skierujemy jej zrodlo na pozycje starego pola minowego ukrytego w tym pasie asteroidow. Borg gdy wykryje sygnaturę czasteczki Omega zrobi wszystko aby ja zdobyc i zaryzykuje wlecenie w pas asteroidow. Jesli wszystko dobrze zadziala Szescian wleci prosto w pole minowe. Miny powinny zadac powazne uszkodzenia oslonom Szescianu wtedy reszta floty zaatakuje Szescian i przy odrobinie szczescia moze sie nam go udac zniszczyc. Dokładne rozkazy wkrotce zostana wyslane do poszczegolnych jednostek , prosze przygotowac okrety do walki i nie wtajemniczac osob nieupowaznionych w nasz plan. D`meg out...................<>IKC Krel do IKC Vornak. Witam D’meg. Ciekawy plan i bardzo niemila niespodzianka dla TC, jesli tylko sie uda wiele z niego nie zostanie. Krel jest gotowy, czekam na rozkazy. Po tej bitwie dlugo nie wyjdziemy z baru :)Jod’mos koniec<

searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram