Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Walka z Borg Re: Walka z Borg

Kronos
Participant

- Odpowiedz z IKC chIS`jev - poinformowała Duy`e uruchamiając przekaz"Wolf do D'mega. Sytuacja wymaga podjęcia drastycznych kroków. Miejmy nadzieję, że to wystarczy. Jeśli nie... W tej chwili mam na pokładzie ponad dwieście głowic bojowych. Jednoczesna ich eksplozja powinna załatwić Sześcian na dobre. Niestety, istnieje jeden duży minus tego planu. Musiałbym podlecieć do TC z podniesionym maskowaniem, a to znaczy, że odpada akcja z ratowaniem pewnego komandora "in last minute". Nie spieszy mi się na tamten świat, ale jestem gotów do podjęcia takiej akcji. W każdym razie...Wasz plan, panowie, brzmi logicznie. Oby się powiódł. Czekam na rozdział zadań. Wolf out." - Kapitanie, odpowiedz z USS James T. Kirk - dodała po chwili klingonka"USS James T. Kirk do IKC Vornak. Jestem za. Prawdopodobnie uda mi się dobrze skalibrować czujniki, jednakże wolałbym mieć jakiś lepszy i nowocześniejszy sprzęt, niż ten, który mam na pokładzie. Może to brzmi dziwnie, bo USS James T. Kirk należy do najnowocześniejszych okrętów Floty, ale do takiej operacji przydałby się lepiej okręt naukowy, nawet II świeżości. Jednakże sądzę, że Sovereign posiada dostatecznie nowoczesne wyposażenie naukowe. Emisja promieniowania cząsteczki Omega prawdopodobnie zwabi jednostki Borg do wnętrza pola asteroid, do wnętrza pola minowego. Wtedy odpowiedzialność za operację spada na wasze jednostki, panowie Klingoni, ponieważ nie wiem, w jaki sposób odbywa się detonacja tych ukrytych min. Jeżeli jednak miny zostaną zdetonowane, eksplozja powinna w dość dużym stopniu uszkodzić osłony i kadłub Sześcianu, który flota sprzymierzona będzie mogła ostrzelać, sama kryjąc się za asteroidami, zaś Sześcian będzie miał utrudnione manewrowanie. Wtedy też torpedy polaronowe i tri-kobaltowe będą wchodzić w kadłub jednostki Borg jak, że się tak wyrażę, w masło. Sądzę, iż jest to najlepszy jak na razie pomysł na zniszczenie sześcianu. Popieram i zawiadomię dowódców okrętów Floty. Wy, panowie, powiedźcie co trzeba kapitanom klingońskim. Seldon wyłącza się." - Dobrze, wszystko zaczyna się układać w sensowną całość........... Duy`e kanał wywoławczy do okrętów klingońskich. Najwyższy stopień dostępu, wiadomość przeznaczona dla dowódców jednostek, zakodować - polecił kapitan- Gotowe, może pan nadać przekaz kapitanie - zameldowała Duy`eIKC Vornak do wszystkich jednostek klingońskich. Przy współpracy z kapitanem Seldonem z USS James T. Kirk oraz komandorem Wolfem z IKC chIS`jev opracowałem plan zwabienia okrętów kolektywu w pułapkę.Jako przynętę wykorzystamy cząsteczkę Omega, odtworzymy emisję promieniowania jaką emituje ta cząsteczka i skierujemy jej źródło na pozycję starego pola minowego ukrytego w tym pasie asteroidów. Borg gdy wykryje sygnaturę cząsteczki Omega zrobi wszystko aby ją zdobyć i zaryzykuje wlecenie w pas asteroidów. Jeśli wszystko dobrze zadziała Sześcian wleci prosto w pole minowe. Miny powinny zadać poważne uszkodzenia osłonom Sześcianu wtedy reszta floty zaatakuje Sześcian i przy odrobinie szczęścia może się nam go udać zniszczyć. Dokładne rozkazy wkrótce zostaną wysłane do poszczególnych jednostek , proszę przygotować okręty do walki i nie wtajemniczać osób nieupoważnionych w nasz plan. D`meg out...................- Wiadomość wysłana - potwierdziła oficer naukowy- Dobrze, Klog status okrętu - zażądał D`meg- Wszystkie systemy sprawne, wyrzutnie załadowane i gotowe do odpalenia osłony 61% kadłub 100%- Kapitanie przekaz z IKC chiSjev- Na główny ekran"Panowie, przygotowania do zdalnego odpalenia min zakończone. Jeśli pole na niego nie zareaguje, po zbliżeniu się Sześcianu do min pokryję obszar jego bezpośredniego sąsiedztwa torpedami. Oby cztery fotonowki wystarczyły...Wolf out."- Kanał wywoławczy do IKC chIS`jev - rozkazał D`meg- OtwartyKomandor D`meg do komandora Wolfa. Torpedy powinny zrobić swoje, pytanie jak duże jest to pole minowe ?Trochę potrwają przygotowania całej floty na razie niech pan zajmie pozycje w pobliży USS James T. Kirk w pobliżu pola minowego, a i komandorze możemy wymienić załogi D`meg out.............- Klog rozpocznij transport załogi komandora Wolfa i przygotuj się do odebrania naszych komandosów - rozkazał kapitan- Tak jest - odpowiedział Klog by po chwili krzyknąć - Kapitanie ! Sfera jest atakowana !- Co ! Na główny ekranNa ekranie pojawiła się Sfera ostrzeliwana przez USS Arduria i dziesięć promów. Statki przysłoniły eksplozje..........................

searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram