Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Walka z Borg Re: Walka z Borg

Seldon
Participant

- Transmisja z USS Arduria. - zawiadomił oficer operacyjny. - Na ekran."Ustawię okręt tak, żeby mnie Sfera chroniła przed atakiem TC, pozatym bedę widoczny tylko przez 3-5 sekund, a co do S-24 to jest to mix technologii Stealth z XX w. i technologii floty Czarna Gwiazda, dodatkowo czarne malowanie kadłuba - obniża o 50 % skuteczność ognia przeciwnika oraz o 75% prawdopodobienstwo poprawnej identyfikacji. Mam też na pokładzie 9 zmodyfikowanych torped fotonowowych, użyję też min. Co do mojej autoryzacji, to nie będzie z tym problemów." - Eee... "Czarna Gwiazda"? - zapytała zaskoczona pani komandor. - Z tego co wiem, to znam to tylko z klingońskiej propagandy. - A jakże. Podobno Flota wywołuje wszystkie konflikty w galaktyce i ciągle tylko czekamy, jakby to zniszczyć wszystkie inne rasy, a szczególnie - klingońskich sojuszników. - odpowiedział Seldon. - Po prostu niektórym Klingonom nie podoba się współpraca z Federacją i dlatego rozpuszczają takie plotki. - Tylko co znowu bredzi admirał Reyden? - zapytał kapitan. - Proszę otworzyć kanał do USS Arduria. - Kanał otwarty. - odpowiedział operacyjny. - "USS James T. Kirk do USS Arduria. Mimo wszystko odradzam tej operacji. Szczególnie, że Borg wykryje pana po emisji energii z głównych systemów. Namierzy pański okręt i zniszczy lub poważnie uszkodzi go, jednakże jest to tylko moje delikatne ostrzeżenie, ponieważ decyzja należy do pana, admirale. Zaś co do autoryzacji mojego planu (kolejnego), to dziękuję za zezwolenie. Plan polega na zwabieniu na pomocą imitacji cząsteczki Omega Sześcianu Taktycznego w pole minowe Klingonów. Niech pan się lepiej trzyma z daleka, jak zaczniemy. Seldon wyłącza się." - nadał kapitan Seldon. - Transmisja z IKC Vornak na kanale prywatnym. - zawiadomił oficer operacyjny. - Przełączcie na główny ekran."Panowie, mamy problem i nazywa się on Taktyczny Sześcian. Sfera królowej to małe piwo, z nią sobie poradzimy ale atak na Sześcian to samobójstwo chyba że zwabimy go w pole asteroidów. Komandorze Wolf pod pana nieobecność ja i kapitan Seldon zastanawialiśmy się jak zachęcić kolektyw aby przyleciał do nas. Zaproponowałem kapitanowi przynętę której Borg nie będzie się mógł oprzeć, mianowicie cząsteczkę Omega. Deflektor USS James T. Kirk będzie w stanie wytworzyć emisje odpowiadające promieniowaniu wytwarzanemu przez cząsteczkę Omega. Kiedy kolektyw wykryje jej sygnaturę na pewno podąży w jej kierunku w celu zdobycia cząsteczki. I tu przyda się nam pana pole minowe, jeżeli skierujemy emisje na pozycje pola minowego przy odrobinie szczęścia kolektyw wpakuje się prosto na miny. Wtedy flota przepuści zmasowany atak. Co panowie na mój plan ? Będziemy musieli wtajemniczyć też resztę floty w nasze plany ale musimy ograniczyć się tylko do dowódców okrętów, sami panowie rozumieją. D`meg out.................................." - Kanał wywoławczy. - rozkazał kapitan. - Otwarty. - odpowiedział operacyjny. - "USS James T. Kirk do IKC Vornak. Jestem za. Prawdopodobnie uda mi się dobrze skalibrować czujniki, jednakże wolałbym mieć jakiś lepszy i nowocześniejszy sprzęt, niż ten, który mam na pokładzie. Może to brzmi dziwnie, bo USS James T. Kirk należy do najnowocześniejszych okrętów Floty, ale do takiej operacji przydałby się lepiej okręt naukowy, nawet II świeżości. Jednakże sądzę, że Sovereign posiada dostatecznie nowoczesne wyposażenie naukowe. Emisja promieniowania cząsteczki Omega prawdopodobnie zwabi jednostki Borg do wnętrza pola asteroid, do wnętrza pola minowego. Wtedy odpowiedzialność za operację spada na wasze jednostki, panowie Klingoni, ponieważ nie wiem, w jaki sposób odbywa się detonacja tych ukrytych min. Jeżeli jednak miny zostaną zdetonowane, eksplozja powinna w dość dużym stopniu uszkodzić osłony i kadłub Sześcianu, który flota sprzymierzona będzie mogła ostrzelać, sama kryjąc się za asteroidami, zaś Sześcian będzie miał utrudnione manewrowanie. Wtedy też torpedy polaronowe i tri-kobaltowe będą wchodzić w kadłub jednostki Borg jak, że się tak wyrażę, w masło. Sądzę, iż jest to najlepszy jak na razie pomysł na zniszczenie sześcianu. Popieram i zawiadomię dowódców okrętów Floty. Wy, panowie, powiedźcie co trzeba kapitanom klingońskim. Seldon wyłącza się." - nadał do komandora D`Meg'a kapitan Seldon. - Proszę otworzyć kanał do wszystkich okrętów floty w sektorze. Najwyższy priorytet. - Kanał otwarty. - zawiadomił oficer operacyjny. - "USS James T. Kirk do wszystkich okrętów Gwiezdnej Floty. Podejmujemy z IKC Vornak i IKC chIS'jev próby zwabienia Sześcianu Taktycznego do pola minowego. Używać do tego będziemy sfabrykowanych emisji promieniowania cząsteczki Omega. Proszę się przygotować do wpisania odpowiednich kodów i niewtajemniczania załogi. Zaraz po eksplozji min włączamy się do ostrzału Sześcianu. Proszę się przygotować. Seldon wyłącza się."Sovereign stał w bezruchu, znajdując się w zgrupowaniu floty głęboko w pasie asteroid...

searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram