Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Walka z Borg Re: Walka z Borg

Kronos
Participant

Okrętem kilka razy wstrząsnęło, z konsoli posypały się iskry..............................- Raport ! - krzyknął D`meg- Bezpośrednie trafienia od Sześcianu i Sfery osłony na 46%...........10 rannych ...... wszystkie systemy sprawne - zameldował Klog- Status wroga !- Sześcian trafiony torpedami z USS Akagi..........broń podprzestrzenna wywołała wiele wyładowań na kadłubie wrogiej jednostki........Wróg się wycofuje - dodał po chwili taktyczny- Dobrze, mało brakowało. Mazdek kurs na punk zborny maksymalna prędkość............- Kapitanie przekaz do floty z IKC chIS`jev - zameldowała Duy`e- Na ekran - polecił D`meg"Wolf do floty. Prosiłem, żebyście się trzymali z dala od pewnych współrzędnych. To stara historia, jeszcze z czasów, kiedy Federacja i Imperium były w stanie wojny. Imperium umieściło tam spore pole minowe, z nadzieją, że w razie ewentualnej bitwy uda się zwabić okręty Floty między asteroidy. A po wojnie zapomniano o tym polu. Może kilka osób jeszcze o nim pamięta...Nawiasem mówiąc, to tłumaczy, dlaczego chIS'jev'a ukryto właśnie tutaj. To pole dało mu dodatkową ochronę. W każdym razie mamy ładne, gotowe pólko. Teraz pytanie, co z tym zrobimy... Aha. Dzięki wszystkim, którzy próbowali zająć TC. Wolf out." - Jeszcze jedna wiadomość tym razem do nas - dodała klingonka uruchamiając przekaz.......IKC chIS'yev wzywa IKC Vornak. Mamy chwilę spokoju, proponuję przesłać ludzi... Wolf out."- Mazdek ustaw nas równolegle do IKC chIS`jev, Klog przygotuj transport załogi komandora Wolfa- Tak jest - odpowiedzieli oficerowieVornak po krótkim locie zbliżył się do czekającej floty.................................- Kapitanie odbieram trzy przekazy od floty - zameldował oficer naukowy- Przełącz po kolei - poprosił kapitan- Przekaz na kanale ogólnym z USS Akagi................USS Akagi Do wszystkich jednostek Witam z powrotem panowie, przykro mi że nie zdążyłem na czas aby uniknąć straty USS Hope. Jakieś dalsze pomysły ?. Trikobatowe torpedy się spisały ale niestety dwie sztuki które odpaliłem pójdą na marne ale mam jeszcze osiem. Czekam na propozycje Jakbyście mięli rannych to mam nadmiar ludzi i świetnie wyposażone ambulatoria plus spory zespół medyczny, trochę części itd. Tazman OUT - Przekaz na kanale ogólnym od USS Arduria...............Mój okręt jest pokrytu juz S-24 i gotowy spowrotem do walki , mam zamiar zaatakowac Sfere krolwej i poważnie ja uszkodzić , czekam tylko na wiadomośc z IKC Vornak- Przekaz na kanale prywatnym z USS James T. Kirk........................"USS James T. Kirk do IKC Vornak. Kapitanie, jestem gotowy do "akcji Omega". Musimy omówić to z całą flotą, chyba że niektórzy dowódcy Imperium nie powinni wiedzieć o istnieniu tej substancji. Seldon wyłącza się." - To wszystkie wiadomości kapitanie - dodała Duy`e- Czego od nas może chcieć ten admirał - spytał sam siebie zdziwiony D`meg - Duy`e kanał wywoławczy do USS Arduria- Otwarty..............IKC Vornak do USS Arduria w czym może panu pomóc klingoński krążownik i jego załoga ? D`meg out......- Kapitanie okręt ustawiony obok IKC chIS`jev - zameldował Mazdek- Dobrze, Klog opuścić osłony.........Duy`e połącz mnie równolegle z USS James T. Kirk i IKC chIS`jev- Chwileczkę.......... połączenie gotoweObraz na głównym ekranie podzielił się na pół pokazując mostki obu okrętów......................Panowie, mamy problem i nazywa się on Taktyczny Sześcian. Sfera królowej to małe piwo, z nią sobie poradzimy ale atak na Sześcian to samobójstwo chyba że zwabimy go w pole asteroidów. Komandorze Wolf pod pana nieobecność ja i kapitan Seldon zastanawialiśmy się jak zachęcić kolektyw aby przyleciał do nas. Zaproponowałem kapitanowi przynętę której Borg nie będzie się mógł oprzeć, mianowicie cząsteczkę Omega.Deflektor USS James T. Kirk będzie w stanie wytworzyć emisje odpowiadające promieniowaniu wytwarzanemu przez cząsteczkę Omega. Kiedy kolektyw wykryje jej sygnaturę na pewno podąży w jej kierunku w celu zdobycia cząsteczki. I tu przyda się nam pana pole minowe, jeżeli skierujemy emisje na pozycje pola minowego przy odrobinie szczęścia kolektyw wpakuje się prosto na miny. Wtedy flota przepuści zmasowany atak. Co panowie na mój plan ? Będziemy musieli wtajemniczyć też resztę floty w nasze plany ale musimy ograniczyć się tylko do dowódców okrętów, sami panowie rozumieją. D`meg out..................................

searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram