Transmisja z USS James T. Kirk
Na ekran
"USS James T. Kirk do USS Arduria. Admirale, odradzam wykonanie takiego ataku. Sfera jest w zasięgu ognia Sześcianu Taktycznego, więc atak może się skończyć tragicznie dla pańskiego okrętu. Sugerowałbym, żeby zaczekał pan na działania całej floty. Pozatym, admirale, przygotowuję okręt do nadawania sygnatury cząsteczki Omega, aby wciągnąć Borg w pole asteroid. Niezbędna będzie pańska autoryzacja tego projektu. Seldon wyłącza się."
Kiska otwórz kanał do USS James T. Kirk
Kanał otwarty
Ustawie oktręt tak żeby mnie Sfera chroniła przed atakiem TC , pozatym bedę widoczny tylko przez 3-5 s , co do S-24 to jest to mix tech. Stealth z XX w i tech. floty Czarna Gwiazda + czarne malowanie kadłuba , obniża o 50 % skutecznoś cognia przeciwnika oraz o 75 % prawdopoodobienstwo poprawnej identyfikacjii .
Mam też na pokładzie 9 zmodyfikowanych torped fotonowowych ( każda 1.200.000 DMG ) , uzyje też min .
co do mojej autoryzacjii to nie bedzie z tym problemów
Reyden out
T'vrek kurs w pobliże Sfery , ustaw nas tak żeby nas zasłąnaiła przed ogniem TC
pierwszy jak tylko sie zblizymy na 75 m opdal topredy i emitery oraz działa polaronowe i miny , promy tesz niech postawia miny , replikacja min na 2 , potem podnieśc maskowanie i chodu z max. impulsową
Brax, daj dodatkową moc na silniki impulsowe
// posypały się potwierdzenia
moc silników ipulowych 125 %