Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Sesja RPG › Walka z Borg › Re: Walka z Borg
- USS Akagi i IKC ChIS'jev atakuja sześcian Borg... USS Akagi otwiera ogień do Sześcianu. Odpala torpedy tri-kobaltowe... Obydwa okręty wycofują się w stronę pola asteroid. - powiedział oficer taktyczny. - Raport. - IKC Vornak ma osłony na 46%. IKC chIS'jev - osłony 60%. USS Akagi - osłony 92%. IKC betleH - osłony 18%, integralność kadłuba 43% - podawał taktyczny. - Wszystkie w pasie asteroid. - Kapitanie, wiadomość z IKC chIS'jev na kanale ogólnym. - zawiadomił oficer operacyjny. - Na ekran."Wolf do floty. Prosiłem, żebyście się trzymali z dala od pewnych współrzędnych. To stara historia, jeszcze z czasów, kiedy Federacja i Imperium były w stanie wojny. Imperium umieściło tam spore pole minowe, z nadzieją, że w razie ewentualnej bitwy uda się zwabić okręty Floty między asteroidy. A po wojnie zapomniano o tym polu. Może kilka osób jeszcze o nim pamięta...Nawiasem mówiąc, to tłumaczy, dlaczego chIS'jev'a ukryto właśnie tutaj. To pole dało mu dodatkową ochronę. W każdym razie mamy ładne, gotowe pólko. Teraz pytanie, co z tym zrobimy... Aha. Dzięki wszystkim, którzy próbowali zająć TC. Wolf out." - Jeszcze będą mieć pretensje, że nie miałem nic do roboty. - kapitan zwrócił się do oficera naukowego. - Pole minowe. Proszę wykonać skan okolicy. - Klingoni mówią nam teraz łaskawie, że tu jest pole minowe. Jeszcze by brakowało, żeby ktoś trafił w jakąś minę, jak bylibyśmy blisko. - powiedziała pierwsza oficer.Kapitan przypomniał sobie, jak USS Livingston ukrywając się za asteroidą, spowodował totalne zniszczenie jednej z asteroid przez Sferę. Gdyby tam była mina... - Tak, to wiemy już, gdzie zapędzić Borg. - Wiadomość z USS Akagi na paśmie ogólnym. - Na ekran."USS Akagi Do wszystkich jednostek Witam z powrotem panowie, przykro mi że nie zdążyłem na czas aby uniknąć straty USS Hope. Jakieś dalsze pomysły? Trikobatowe torpedy się spisały ale niestety dwie sztuki które odpaliłem pójdą na marne ale mam jeszcze osiem. Czekam na propozycje Jakbyście mięli rannych to mam nadmiar ludzi i świetnie wyposażone ambulatoria plus spory zespół medyczny, trochę części itd. Tazman OUT." - Następna transmisja z Galaxy, tym razem skierowana tylko dla nas. - Przełącz."USS Akagi do USS James T. Kirk Witam kapitanie co tam u was słychać, właśnie podają mi dobry obiadek i zaraz idę do basenu. Nie wiem jak na Sovereign'ie ale tutaj jest pełen luksus a podobno ta wersja ma obniżony konfort, aż mi się wierzyć nie chcę. To co dalej robimy ? I co do jasnej %$#@@(*^$!!!!! stało się z USS Hope!? Tazman OUT." - Otwórzcie kanał. "USS James T. Kirk do USS Akagi. No cóż, kapitanie, tylko pozazdrościć. Tylko niech pan się w tym "basenie" nie utopi." - powiedział złośliwie kapitan. - "A tych porcelanowych filiżanek z Excelsior'ów nie przebije nic, wie pan. Co do dalszych planów, to sugeruję, żeby zapędzić Sześcian do pola asteroid. Wie pan, ten okręt to mimo wszystko niezła zabawka. Może symulować sygnaturę energetyczną cząsteczki Omega, ale lepiej już nic nie mówmy, bo widzę te spojrzenia załogi. Rozumie pan? A wtedy - trrrrrach i idziemy na herbatkę z klingońskimi przyjaciółmi. A co do USS Hope - kapitan Thengel postanowił zrobić sobie samobójczą misję i dać się zasymilować z okrętem, na co nie pozwoliłem, ale i tak Borg zdołał zniszczyć Sovereign'a, bo Thengel zastosował fraktalny kod dostępu i zablokował wszystkie systemy oprócz pasywnych. W ostatniej chwili przed wejściem USS Hope do pasa asteroid Sześcian nas dopędził i zniszczył Hope'a. Thengel leży teraz u mnie w ambulatorium i jest szpikowany psychotropami, ale jak przeżyje, to chyba Admiralicja go rozszarpie. Mam nadzieję, że sytuacja się już wyjaśniła kapitanie. Powodzenie i jak coś, to proszę się zwracać do mnie. Seldon wyłącza się." - nadał kapitan Seldon. - Transmisja zakończona. - powiedział operacyjny. - Naukowy, proszę skalibrować sensory i dostosować do nich deflektor. - rozkazał kapitan. - Nie wiem kapitanie, czemu ma to służyć, jednakże urządzenia są już dostrojone. - odpowiedział odpowiedzialny oficer. - Nie musi pan wiedzieć. Otworzyć kanał do IKC Vornak. - Kanał otwarty. - "USS James T. Kirk do IKC Vornak. Kapitanie, jestem gotowy do "akcji Omega". Musimy omówić to z całą flotą, chyba że niektórzy dowódcy Imperium nie powinni wiedzieć o istnieniu tej substancji. Seldon wyłącza się." - Transmisja z USS Arduria na ogólnym. - poinformował oficer operacyjny. - Na ekran."Mój okręt jest pokrytu juz S-24 i gotowy spowrotem do walki , mam zamiar zaatakowac Sfere krolwej i poważnie ja uszkodzić , czekam tylko na wiadomośc z IKC Vornak." - Ekhm... Czym jest ten okręt pokryty? - zapytała pierwsza oficer. - Szczerze? Nie mam zielonego pojęcia. - odpowiedział kapitan. - Dlaczego "zielonego"? - Bo nie różowego... Niech admirał leci do tego Sześcianu, jak przeżyje to sobie przypomni warunki na bitwie. - powiedział Seldon. - Albo otwórzcie kanał do Ardurii. - Wykonane. - potwierdził operacyjny. - "USS James T. Kirk do USS Arduria. Admirale, odradzam wykonanie takiego ataku. Sfera jest w zasięgu ognia Sześcianu Taktycznego, więc atak może się skończyć tragicznie dla pańskiego okrętu. Sugerowałbym, żeby zaczekał pan na działania całej floty. Pozatym, admirale, przygotowuję okręt do nadawania sygnatury cząsteczki Omega, aby wciągnąć Borg w pole asteroid. Niezbędna będzie pańska autoryzacja tego projektu. Seldon wyłącza się."Sovereign wyłączył silniki impulsowe i ustawił się przy sojuszniczej flocie.