Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Walka z Borg Re: Walka z Borg

Seldon
Participant

- Sześcian będzie w zasięgu uzbrojenia za 4... 3... - mówił taktyczny. - Zabierzcie ludzi z pokładu Hope'a. - rozkazał kapitan. - Transport awaryjny zakończony. - powiedział operacyjny.Okrętem targnął wstrząs. Ostrzelany przez sześcian USS Hope eksplodował, zaś jego szczątki uderzyły w osłony USS James T. Kirk. Postrzępiony kadłub zniszczonego okrętu znalazł się po chwili u wejścia do pasa asteroid, tuż za USS James T. Kirk, który szybko wycofuwał się z pola walki na bezpieczny teren. - USS Hope zniszczony. Jesteśmy w bezpiecznym terenie. - powiedział taktyczny. - Status. - Osłony 85%, integralność kadłuba całkowita. Brak uszkodzeń. - odpowiedział oficer taktyczny. - Seldon do ambulatorium. - Tak, kapitanie. - usłyszał w odpowiedzi przez komunikator głos oficer medycznej. - Macie rannych z USS Hope? - Wszyscy są cali i zdrowi oprócz kapitana Thengela. Będę pracowała nad ustabilizowaniem jego stanu, ale wstrzyknięte przez niego wirusy już zaczynają działać. Na razie, że się tak wyrażę, faszeruję go środkami psychtropowymi. - odpowiedziała porucznik. - Dobrze, pracuj. Spróbuj utrzymać go przy życiu. Seldon wyłącza się. - zakończył kapitan. - Jak przeżyje, ktoś na pewno postara się, żeby dostał wilcze bilety na wszystkie okręty Floty do końca swoich dni. - powiedziała komandor Cannier. - Zwykle nie jestem mściwy, ale jak ktoś tak naraża życie innych, to sam się o to postaram. - powiedział kapitan Seldon. - Chyba. - dodał niepewnie. - Przez niego straciliśmy następny okręt. - Całkowicie sprawny okręt. - dodała pierwsza oficer. - Co ze Sferą? - Osłony 85%, integralność kadłuba 37%. Liczne uszkodzenia, w tym uszkodzenie napędu impulsowego. - A reszta floty? - zapytał kapitan. - IKC betleH ma osłony na 8%, integralność kadłuba 40%. Wycofał się w pas asteroid. Reszta okrętów ma prawie nieuszkodzone osłony i wspaniale piknikuje na widoku Borg. - powiedział taktyczny. - Jakby jeszcze to był piknik... - Transmisja z IKC chIS'jev. - zawiadomił oficer operacyjny. - Na ekran."Wolf do floty. W polu asteroidów unikajcie wejścia w te współrzędne ..." padła seria liczb - "Wyjaśnienie potem, teraz zwijajmy się stąd...Wolf out." - Ho, ho. Pan komandor dorobił się niezłego okrętu. Ciekawe, kiedy go straci. - powiedział kapitan, mając złe przeczucia i będąc z nich bardzo niezadowolonym. - Nanieście te współrzędne na mapę okolicy i ich unikajcie. Przeprowadzić multispektralny skan okolicy. Chcę wiedzieć, dlaczego Klingoni odradzają tam się zapuszczać. - Tak, sir. - odpowiedział naukowy. - Prawdopodobnie ma to jakiś związek z akcjami dywersyjnymi przeciw Taktycznemu Sześcianowi. - Dlaczego ukrywali to przed nami do teraz? - zapytała pani komandor. - Prawdopodobnie nie wiedzieli o tym fakcie, co jest mało prawdopodobne, lub postanowili użyć swojego planu dopiero w przypadku większego zagrożenia. - odpowiedział oficer naukowy. - Dobrze, proszę przeszukać kazdy mikrometr sześcienny tego pola. Chcę wiedzieć, co tam jest. - rozkazał kapitan. - Mam kiepskie wiadomości kapitanie. - powiedział taktyczny. - Sześcian namierza IKC chIS'jev. - Wiedziałem. Miłego pikniku. - powiedział kapitan.Sovereign przyczaił się w pasie asteroid, bezradnie obserwując toczącą się przed wejściem do pasa asteroid rzeź okrętów Imperium...

searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram