[ Na mostku rozległ się gwizdek, jakiś chorąży wykrzyczał KAPITAN NA MOSTKU !!! ]Ja: Ciszej chorąży, wszyscy na stanowiska, chcę raport o gotowości okrętu, rany to jest chotel a nie okręt wojenny ciekawe czemu nie ma zamiast fotela kapitańskiego tapczanu z podstawką na browarek ?Pierwszy: Mi tu się podobaJa: Tak na wakacje to mogę tu służyć dawać status !!!!Taktyczny: ( Siadając przy konsoli ) Wow, stan osłon 100% kadłub 100%Aktywuje uzbrojenie, 16 fazerów MK X: testy pomyślne, wyrzutnie torped załadowane torpedami fotonowymi, Stocznia melduje wymianę 10 torped na torpedy Trikobaltowe, czy ładować ?Ja: Jeszcze nie zobaczymy jak będzie wyglądać sytuacja. Stan załogi ?Pierwszy: 196 osób starej załogi z Corsaira na stanowiskach, dalszych 620 przydzielonych ze stacji także. Ja: To i tak pełnego stanu mieć nie będziemy ale wystarczy.Sternik: Kapitanie Baza podaje, że komandorowi Wolfowi już dwa piwa pan wisi 🙂 Ja: Nie ma sprawy. Tak poza tym kiedy wyruszyli ?Sternik: Parę minut temu ?Ja: Dogonimy ich ?Sternik: Jak odcumujemy to mamy szansę Ja: To na co czekasz wyprowadzaj nas ze stoczni. Nadawaj o zezwolenie o opuszczenie doku.Tu Baza gwiezdna 327 możecie odcumowywać, przynajmniej wy się pytacie, bo klingoni mają nasze przepisy gdzieś 🙁 Ja: Ciekawe czemu 😀 Sternik: 3/4 impulsowej, cumy zwolnione startujemy.[ Przed wejściem w Warp Kapitan jeszcze spoglądnął na dok nr. 2 gdzie zakotwiczony był USS Corsair ]Ja: Nie wiem czemu, ale mam dziwne uczuciePierwszy: JakieJa: Że już go nie zobaczymy.Pierwszy: Przecież jest bezpieczny w doku nic mu się nie stanieJa: Nie zrozumiałaś mnie, nie powiedziałem, że mu się coś stanie.