Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Sesja RPG › Walka z Borg › Re: Walka z Borg
- Kapitanie przekaz z USS James T. Kirk - poinformowała Duy`e- Na ekran - polecił D`meg"USS James T. Kirk do IKC Vornak. Logicznym byłoby, gdyby pan zaczął koordynować działania jednostek Imperium, zaś... ewentualnie ja mógłbym zrobić to samo z okrętami Floty, choć dowodzenie nie bardzo mi się uśmiecha. Zwabienie sześcianu do pola asteroid dałoby nam przewagę, jednakże nie wiem, w jak to uczynić. Możnaby było użyć tych sond emitujących sygnaturę, jednak nie bardzo wiem, w jaki sposób je użyć. Może ma pan jakieś propozycje? I widać, że ratowanie admirała RemiQ'a trzeba będzie odłożyć. Seldon wyłącza się." - Otworzyć kanał do USS James T. Kirk- Otwarty..................IKC Vornak do USS James T. Kirk. Kapitanie Seldon siłami klingońskimi dowodzi kapitan Coen, ale pewnie i tak spadnie to znowu na mnie, zobaczymy co dowództwo wymyśli. Pan zresztą chyba też podlega admirałowi.Próbę uwolnienia admirała RemiQ podejmiemy po powrocie komandora Wolfa. Jak go znam to przywiezie moich komandosów z powrotem i wtedy zobaczymy co się da zrobić. Szybki atak dla odwrócenia uwagi i wtedy.....ale z tym musimy na razie poczekać. Pański pomysł co do wykorzystania sąd jest dobry tylko należało by się zastanowić jaki cel wydał by się kolektywowi na tyle godny uwagi aby zaryzykował wlecenie w pole asteroidów. Kiedyś czytałem tylko niech pan nie pyta gdzie bo to tajne, że Borg poszukiwał i zapewne nadal poszukuje pewnej substancji czy pierwiastka, chyba o oznaczeniu Ω. Ciekawe czy sonda mogła by emitować takie promieniowanie, jak pan myśli kapitanie ? D`meg out.................- Wiadomość wysłana - potwierdziła Duy`e- Dobrze, Klog jakie uszkodzenia zdołały zadać promy podczas ataku ?- Nieduże na kadłubie ale Sześcian nie wysyła już promieniowania które mogło wykryć zamaskowane jednostki - poinformował taktyczny- To może być pomocne, co z myśliwcami ?- Gotowe do startu...........Kapitanie wykrywam zbliżający się statek....... sygnatura federacji klasa Akira - zameldował Klog- Gwiezdna Flota przysłała posiłki - skomentowała Duy`e- Szkoda że tylko jeden okręt, ale dobre i to..........dobrze, Klog niech myśliwce startują. Duy`e kanał wywoławczy do IKC betleH- Otwarty kapitanie IKC Vornak do IKC betleH. Kapitanie Coen jakieś sugestie odnośnie dalszych działań ? Proszę pamiętać że pan dowodzi siłami klingońskimi, a Klingoni nie lubią czekać, co niektórzy mogą stracić cierpliwość i ...... wie pan o czym mówię. Komandor D`meg out.......................- Tak i znowu mi się oberwie od dowódcy - uśmiechną się D`meg, klingonka odwzajemniła uśmiech.......- Myśliwce wystartowały - poinformował Klog- Dobrze, poczekamy na rozwój sytuacji - odpowiedział D`megMałe myśliwce opuściły ponownie bezpieczny hangar Vor`Chy, zwinne statki szybko oskrzydliły macierzysty krążownik gotowe w każdej chwili zaatakować wroga świeżo załadowanymi torpedami i naładowanymi dezruptorami.. Dało się wyczuć rosnące napięcie ...................................