Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Walka z Borg Re: Walka z Borg

Seldon
Participant

- Transmisja z IKC Vorak. - powiedział oficer operacyjny. - Na ekran."IKC Vornak do USS James T. Kirk. Kapitanie Seldon, do dalszej walki potrzebujemy pełnej współpracy całej floty inaczej po jednym ataku nie będzie co po nas zbierać. Głównym celem powinno być dla nas teraz zniszczenie Sześcianu, Sfera nie stanowi takiego zagrożenia. Może jeżeli zaciągniemy Sześcian w pole asteroidów łatwiej uda się nam go zniszczyć, co pan na to kapitanie ? Co do ratowania admirała RemiQ to na razie nie mogę panu pomóc. Wszystkich moich komandosów przesłałem na USS Corsair i jak na razie nic o ich losie nie wiem. Może po powrocie komandora Wolfa coś się wyjaśni. Obawiam się kapitanie, że następny krok należy niestety do kolektywu. D`meg out....................." - Proszę otworzyć kanał. - powiedział kapitan. - "USS James T. Kirk do IKC Vornak. Logicznym byłoby, gdyby pan zaczął koordynować działania jednostek Imperium, zaś... ewentualnie ja mógłbym zrobić to samo z okrętami Floty, choć dowodzenie nie bardzo mi się uśmiecha. Zwabienie sześcianu do pola asteroid dałoby nam przewagę, jednakże nie wiem, w jak to uczynić. Możnaby było użyć tych sond emitujących sygnaturę, jednak nie bardzo wiem, w jaki sposób je użyć. Może ma pan jakieś propozycje? I widać, że ratowanie admirała RemiQ'a trzeba będzie odłożyć. Seldon wyłącza się." - Promy z USS Arduria ostrzeliwują sześcian. - zawiadomił kapitana oficer taktyczny. - Zaraz ich nie będzie. - powiedziała komandor Cannier. - Sześcian otwiera ogień do wahadłowców... Trzy uległy zniszczeniu... Jeden został złapany wiązką trakcyjną. - powiedział taktyczny. - Zupełnie niepotrzebny atak. - powiedział kapitan. - Pewnie admirał liczy, ile promów zostało zniszczonych, a nie ile ludzi zginęło... - Kapitanie, okręt zbliża się z prędkością warp do pasa asteroid. Sygnatura Federacji. - poinformował taktyczny. - Na ekran.Na ekranie głównym USS James T. Kirk pojawił się wychodzący z warp okręt klasy Akira. - Transmisja z okrętu na paśmie ogólnym. - zawiadomił oficer operacyjny. - Na ekran."Tu kapitan Liranna z okrętu federacji USS Elven. Proszę o wprowadzenie w sytuacje." - Otworzyć kanał. "USS James T. Kirk do USS Elven. Witam w ogniu walki. Jak pani widzi, na razie kryjemy się pomiędzy asteroidami, ale prędzej czy później Borg się nami zainteresuje. Celem jest Taktyczny Sześcian i ulepszona Sfera Borg. Wprawdzie zniszczyliśmy już Sferę i normalny sześcian, lecz także sami straciliśmy dwa okręty: mój były okręt - USS Livingston, oraz klingoński IKC Valda. Po stronie koalicji stoi mój okręt, USS James T. Kirk, USS Hope klasy Sovereign, USS Arduria, zdobyczny okręt Dominium pod federacyjnym dowództwem, trzy okręty klingońskie. Pole walki opuścił ciężko uszkodzony USS Corsair oraz jeden okręt klingoński. Flota jak na razie nie ma żadnego odgórnego dowodzenia, ale pracujemy nad jakąś taktyką. Na razie sugerowałbym pani, żeby nie wychylać się za asteroidy. Życzę powodzenia. Seldon wyłącza się."Sovereign krył się pomiędzy asteroidami, w pobliżu klingońskiego krążownika klasy Vor'Cha.

searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram