Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Sesja RPG › Walka z Borg › Re: Walka z Borg
Kadłub ostro skręcającej Vor`Chy ponownie rozjaśniła eksplozja..........- Raport ! - krzyknął kapitan- Osłony na 70%, wszystkie systemy sprawne. Otrzymaliśmy 7 trafień - zameldował Klog- Mazdek ! nawrót podejść do następnego ataku - rozkazał D`meg- Kapitanie przekaz z USS James T. Kirk - zameldowała Duy`e- Na ekran........"USS James T. Kirk do IKC Vornak. Skoordynowany atak naszych jednostek daje wspaniałe rezultaty. Niech pan się postara włączyć do ataku także inne jednostki, IKC bortaS i USS Hope. Ja oczekuję następnych danych. Może po następnym ataku nie zobaczymy już tej Sfery. Sledon wyłącza się." - Klog raport taktyczny- Okręty Borg.... Sfera Królowej sprawna w 100%, brak uszkodzeń. Atakowana Sfera osłony 76% kadłub 33% awaria wielu ważnych systemów. Okręty połączonej floty USS James T. Kirk osłony 87%, IKC betlaH osłony 22% .........pozostałe okręty nieznaczne uszkodzenia osłon - zameldował Klog czytając odczyty z konsoli taktycznej- Dobrze, może uda się nam......... - przerwał sygnał interkomu - Maszynownia do mostka - Tu D`meg, co tam u was ?- Jakoś się trzymamy, przekierowałem energię z napędu warp w osłony. Wzmocni je to trochę, a i kapitanie melduję że jedna tylnia wyrzutnia jest sprawna - zameldował główny inżynier- Świetnie ! W samą porę, dobra robota Re`hdepem - pogratulował D`meg- Dzięki, staram się utrzymać ten okręt w jednym kawałku, Re`hdepem out..........- Ja też przyjacielu - odpowiedział do siebie kapitan, poczym rozkazał - Duy`e kanał wywoławczy do floty- OtwartyIKC Vornak do floty. Czas zakończyć żywot tej %$#&^ Sfery! Połączmy siły i zniszczmy wroga. Wysyłam nowe koordynaty trajektorii podejścia i czas ataku. Qapla ! D`meg out..........- Wiadomość wysłana - potwierdziła Duy`e- Dobrze, Mazdek wprowadzić trajektorię ataku. Klog przygotować uzbrojenie - rozkazał D`megVornak zatoczył łyk i ponownie zaczął podchodzić do ataku.........- Cel w zasięgu za 5 sekund - zameldował Mazdek- Jaszcze nie.... spokojnie.......Ognia ! Zwrot na lewą burtę ! Manewry unikowe - posypała się seria rozkazówKlingoński krążownik ponownie starł się z wrogiem. Vornak zbliżył się do walczącej sfery. Z dziobu i skrzydeł wystrzeliły działa dezruptorowe i dwie torpedy polaronowe. Vor`Cha wykonała skręt i wypaliła z 4 wieżyczek rozmieszczonych wzdłuż statku. Sternik zwiększył prędkość wychodząc z zakrętu, Vornak z pełną impulsową zaczął oddalać się od odpowiadających ogniem Sfer ..................