Ja : Pierwszy , otwórz kanał do floty Pierwszy : Kanał otwarty Ja : " Mam pewien pomysł , może obydwie sfery da się przystopowac za pomoca gazu metronowego ; polecimy go poszukac , i zbierzemy go trochę , potem wypusimy go przed Sferami i zdetonujemy torpedą fotonową " Ja : Pierwszy , zajrzyj do rejestów czujników i sprawdz czy czasem nie wychwiciły sygnatury gazu metronowego gdzieś w pobliżu Pierwszy : OK // Mineło kilka minut //Pierwszy : W rejestrze jest ślad sygnatury gazu , w sektorze SR-56/345 ,niecałe 10 lat Swietlnych stąd ; powinnysmy sie do jutra z tym uwinąć Ja: Nieżle , Pierwszy : wyslij wiadomośc do floty :" Znależliśmy złoza gazu w sektorze SR-56/345 , niecałe 10 lat świelnych ztąd , jutro powinnyśmy wrucić "Ja : Brax : Jak możemy zebrac gaz metronowy :Brax : Za pomoca kolektorów odzyskującyh paliwo z przestrzenie kosmicznej , trzeba je poddac tylko lekkim modyfikacjom ;Zanim dolecimy do złuz gazu kolektory bedą gotowe Ja: Ok, Sternik kurs na sektor SR-56/345 , max. WARP; podnieśc kamuflaż Sternik : Kurs wprowadzony :Ja: Engage