Pierwszy: Kapitanie mamy komunikacjęJa: świetnie co słychać na polu walkiPierwszy: Mamy przekaz z USS James T. KirkJa: DawajcieDziękuję za osłonę i pomoc. Teraz niech pan kapitan Thengel wymyśli sobie sposób na zakłócanie skanów Borg. Jak przeżyję to może wrócę, ale wątpię, bo Sfera i tak trafi mnie ze wszystkich wycelowanych emiterów. Żegnajcie." Ja: Cholera mam wszystko gdzieś, Taktyczny gdzie sfera ?Taktyczny: Za namiJa: Odpal rufowe awaryjne wyjście z Warp szybka korekta kursu.Sternik: Jakie nowe koordynaty ?Ja: Wracamy na pole bitwy Pierwszy: Nie zdążymy dotzreć na czas poza tym sfera może nas dopaśćJa: Jak rozwalą Sovoreigna to i tak prędzej czy później nas dopadnąotwórzcie kanał do flotyUSS Corsai do FlotyWracamy Seldon trzymaj się Tazman OUTJa: Inżynier nie obchodzi mnie czy rdzeń siądzie czy nie masz mi dać co najmniej Warp 9,42 słyszysz.Gł. Inż: Wedle rozkazu.Taktyczny: Odpaliłem torpedySternik: wychamowywujemy teraz !!!Excelsior wyskoczył z Warp i zaczął zmieniać kierunek. Po ponownym obraniu kursu ponownie zaczął rozruch napędu.