Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Walka z Borg Re: Walka z Borg

EddieGcT
Participant

Okretem straszliwie rzucilo, cala zaloga mostka wyraznie slyszala wybuchy, na mostek zaczely naplywac raporty z poszczegolnych pokładow...Ja: Co to k#$%&. RAPORTOperacyjny: Caly czas nadchodza raporty ale niezle oberwalismyJa: W to akurat chyba nikt nie watpi. Jak stoimyTaktyczna: Oslony 28.25%, niezle pojechali tez po kadlubie – 73%Ja: Do diaska. Amar co tam w maszynowni.Gł. Inzynier: Wiez mi niezbyt ciekawy widok. Mamy kilka systemow uszkodzonych ale nic na tyle powazne zeby sie z tym nie uwinac w miare szybko. Juz wysylam ekipyJa: Dobra, widze ze dobrze sobie radzisz ale jak zwykle prosze o podciagniecie oslon, bardzo by sie przydalyGł. Inzynier: Postaram sie cos zrobic ale w obecnej sytuacji... sam rozumiesz...Ja: Jasne...Taktyczna: Komandorze USS James T. Kirk ostrzeliwuje sfere dajac nam osloneJa: Swietnie, musimy jeszcze podreperowac oslony wiec lepiej nie narazac sie specjalnie na ostrzal ze sfer...Taktyczna: Jod’mos wykrywam zblizajacy sie statek, sygnatura warp wskazuje na DominiumJa: (ze zdziwieniem) Dominium... a oni co tutaj robia, najpierw Talarianie teraz Dominium, (z usmiechem, nie kierujac tego do konkretnej osoby) czy ktos tu planował jakis piknik miedzygatunkowyJa: Kiedy dotra na pole bitwyTaktyczna: Wlasnie wychodza z warp... rozpoczynaja ostrzal sfery...Ja: Hmmm coz chociaz jestesmy pewni, ze przynajmniej na razie jestesmy po jednej stronieOperacyjny: Okret Dominium otwiera kanal, przelaczam>>Tu Admirał Reyden ze statku Arduria To nie jest okret floty domninion Bedac na patrolu w poblizu wyjscia kanalu podprzestrzennego w kwadrancie Gamma ( scisle tajana misja na zlecenie GF ) , natrafilismy na grupe okretow domiinium , nieuszkodzonych , ale bez załogi [ najprawdopodobniej porzucone , lub zaatakowane bronia niszczaca zaloge ] po kilku minutach mojemu glownemu mechanikowi udalo sie uruchomic statek , po ok 10-15 minutach obrazlismy kurs na DS 9 , gdzie okret zostal sprawdzony i uzupelnij zaloge W trakcie postoju na DS 9 dostalismy wiadomosc od GF , ze BORG rozpoczzl atak na federacje . Nieczekajac ani chwili kazalem wyznaczyc kurs na spotkanie z BORG Wiec jestem<

searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram