Na ekranie pojawił się obraz kapitana Talariańskiego okrętu, nieznajomy rozpoczął rozmowę.........- Przejdźmy od razu do konkretów Kapitanie, sprawa wygląda następująco. Zawarłem umowę z Kapitanem IKC betleH, opłacono mnie więc jestem. Nie mogę jednak nawiązać z nim kontaktu, dlatego pytanie brzmi 'Czy umowa jest nadal aktualna?'. Jeśli nie to zabieram swój okręt i wynoszę się stąd, jeśli jednak umowa jest aktualna to jestem gotowy..." - Witam, kapitanie nie wiem jaką umowę zawarł pan z Kapitanem Coenem ale skoro on nadal żyje to przypuszczam, że umowa jaką pan zawarł jest nadal aktualna. Problemy z łącznością z IKC betleH wynikają z tego że jednostka ta jest bardzo mocno uszkodzona i obecnie ma włączony kamuflaż. Prawdopodobnie nie naprawili jeszcze systemów łączności dalekiego zasięgu. Prześle panu ostatnią znaną pozycję IKC betleH, może uda się ich panu wywołać gdy zbliży się pan do zamaskowanej jednostki. Komunikacje krótkiego zasięgu powinni mieć sprawną. Proszę uważać na Sfery, są niebezpieczne........ D`meg out- Koniec transmisji - zameldowała Duy`e- Dobrze, ...........- Kapitanie ! Wykrywam sygnaturę zbliżającej się jednostki........ to okręt bojowy Dominium - zameldował Klog- Dominium ? Co oni tu robią........ i po czyjej są stronie ?- Okręt wychodzi z warp....... atakuje Sferę ! - meldował dalej Klog- Więc na razie przynajmniej nie walczą przeciw mam - skomentowała Duy`e- Tak, czy borg dalej kontynuuje skan ?- Niestety kapitanie i zacieśniają obszar poszukiwań - odpowiedziała Duy`e- Na co czeka kapitan Solden ?...... Klog uzbrojenie i osłony w gotowości - rozkazał kapitanVornak nie zmieniając pozycji wyczekuje na akcję zagłuszania skanu Borg jaką ma przeprowadzić USS James T. Kirk...........................