Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Sesja RPG › Walka z Borg › Re: Walka z Borg
- Kapitanie, transmisja z USS Corsair. - powiedział oficer operacyjny. - Na ekran."USS Corsair do USS James T. Kirk Kapitanie swojego Inżyniera niech pan bierze ale proszę aby zostawił pan resztę, straciłem większość swojej załogi a na pańskim okręcie jest ponad stan. Poza tym przydało by się zkoordynować ataki. Nie mam wyraźnych odczytów ale druga sfera jest chyba standardowa, czyli łatwy kąsek może by tak najpierw ją ustrzelić co ? Tazman OUT." - Nawiążcie połączenie z USS Corsair. "USS James T. Kirk do USS Corsair. Dobrze, ale jeśli ktoś z mojej załogi zginie, a pan przeżyje, to sam pana zamorduje, albo zrobię jeszcze coś gorszego. Niech pan o tym wie. Co do Sfery, to jest ona taka sama jak pierwsza przed przeróbkami, więc lepiej wpierw zniszczyć zmodyfikowaną Sferę, ponieważ ma większą siłę ognia, a takie same osłony jak Sfera Królowej Borg. Przydałoby się najpierw zniszczyć tą uszkodzoną. Mój taktyczny prześle panu dane na temat jednostek Borg. Seldon wyłącza się." - powiedział kapitan. - USS Asimov potwierdza przesłanie MacNeela na pokład i kieruje się w naszą stronę. - poinformiwał oficer taktyczny. - Kapitanie, USS Corsair rozpoczyna ostrzał Sfery Królowej Borg. - Ech... Ten Tazman. - Jesteśmy namierzani przez obydwie Sfery. Podobnie jak Corsair! - Sternik, manewry uchyleniowe. Odległość od USS Corsair? Zdołamy osłonić go przed ostrzałem? - zapytał Seldon. - Prawdopodobieństwo jest niewielkie. Sfery mogą nas zręcznie wymanewrować, pozatym możemy nawet tam nie dolecieć. - odpowiedział sternik. - Zbliżamy się jak najszybciej do Sfery Borg. Może odciągniemy ją od Corsaira. Oni nie przeżyją takiej salwy. Dajcie kanał do Tazmana. - rozkazał Sledon. - Transmisja nawiązana. - "USS James T. Kirk do USS Corsair. Jesteście namierzany przez Sfery. Uciekajcie stamtąd natyczmiast. Postaramy się odciągnąć Sfery. Seldon wyłącza się." - Sfery Borg rozpoczynają skanowanie okolicy przy użyciu emisji tachionowych. - zauważył oficer taktyczny. - Chcą wykryć okręty klingonów. - wywnioskowała komandor Cannier. - Kapitanie, transmisja z IKC Vornak. - powiedział operacyjny. - Na ekran."IKC Vornak do USS James T. Kirk. Dziękuję kapitanie Seldon za osłonę. Na razie jesteśmy bezpieczni, niepokoją mnie tylko te skany które kolektyw rozpoczął. Niech pan spróbuje zająć trochę te Sfery. Potrzebujemy czasu aby zregenerować osłony. Powodzenia D`meg out............" - "USS James T. Kirk do IKC Vornak. Sytuacja jest krytyczna. Nie dość, że Borg was poszukuje, to jeszcze chce rozpocząć destrukcyjny ostrzał USS Corsair. Niestety nie bardzo wiem, w jaki sposób zakłócać te emisje tachionowe, ale już nad tym pracujemy. Powodzenie i Seldon wyłącza się." - Kapitanie, USS Corsair rozpoczął manewry między dwoma Sferami, ostrzeliwując je. - powiedział taktyczny. - To zakrawa na granicy odwagi i głupoty. Co on sobie wyobraża? - zadał retoryczne pytanie kapitan. - USS Corsair przesyła nam oprogramowanie do sensorów oraz instrukcje jego wykorzystania. Myślą, że przyda to się nam do zakłócania tachionów. - poinformował oficer operacyjny. - Dodatkowo IKC Krel zdejmuje maskowanie i otwiera ogień w Sferę. - dodał taktyczny. - Wolniej, nie nadążam. - powiedział kapitan. - Co z Krel'em? - Osłony 30%, regenerują się. Brak większych uszkodzeń. Już uruchamia kamuflaż. Borg może go łatwo wyśledzić. - odpowiedział taktyczny. - Hmm... Naukowy, czy możliwe jest zakłócenie emisji tachionowych przez interferencję ich z tachionami z naszego deflektora? - zapytał kapitan w olśnieniu. - Możliwe, jednak będziemy musieli znać pozycję klingońskich okrętów, aby fale tachionów zakłócić przed tymi jednostkami, inaczej smi pomożemy Borg. - odpowiedział kapitanowi oficer naukowy. - Dobrze, kanał wywoławczy do wszystkich okrętów klingońskich. "USS James T. Kirk do wszystkich okrętów klingońskich. Znaleźliśmy sposób na zakłócanie skanów Sfer Borg poprzez interferencję emisji tachionowych. Potrzebujemy dokładnych danych na temat waszej pozycji. Prześlijcie to mnie na najwyższym stopniu kodowania. Powodzenia. Seldon wyłącza się."Sovereign zbliżał się do Sfery Borg, wykonując różne manewry unikowe, chcąc odwrócić uwagę Sfer Kolektywu od poszukiwania zakamuflowanych okrętów i ostrzału USS Corsair.