Pierwszy: Padła część z sieci Fazerów !!!!!Gł. Inżynier: Systemy automatycznego odpowiadania ogniem nie odpowiadają, kapitanie nie mamy możliwości osłony przed torpedami za wyjątkiem uników.Ja: szkoda akurat teraz kiedy mogło się to przydać.Sternik: Kapitanie USS James T. Kirk chce zabrać swoją załogę.Ja: Co ? na Jamsie nie ma ludzi ale pazerny, mi z Klingonami i z załogą Medusy brakuje ludzi, a tak wogule jaki jest stan załogi ?Pierwszy: Razem 347 osób.Ja: %$#%^#$$ Tylko tylu. Kanał do Seldona !!! USS Corsair do USS James T. KirkKapitanie swojego Inżyniera niech pan bierze ale proszę aby zostawił pan resztę, straciłem większość swojej załogi a na pańskim okręcie jest ponad stan. Poza tym przydało by się zkoordynować ataki. Nie mam wyraźnych odczytów ale druga sfera jest chyba standardowa, czyli łatwy kąsek może by tak najpierw ją ustrzelić co ?Tazman OUT.Ja: Taktyczny obierz kurs na nowy obiekt i gotuj torpedkiTaktyczny: Kurs zmieniony, cel namierzony czekam na rozkaz.Ja: Ognia pełna salwa. Niech promy atakują także tą sferę.Pierwszy: Przekazuję rozkazy. USS Corsair zaraz po transporcie Inżyniera z Livingstone dokonuje zwrotu i rozpoczyna ostrzał nowo przybyłej sfery ze sprawnych fazerów i kwantówek. Na jego flankach manewr powtórzyło 8 promów.