Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Walka z Borg Re: Walka z Borg

Thengel
Participant

Pokład USS Hope:jakiś oficer: Kapitanie! Zbliżamy się do pola walki..Ja: Proszę przygotować się do wyjścia w podprzestrzeń. Czerwony alarm. Wszyscy na stanowiska!!.Na całym okręcie rozległ się charakterystczne buczenie.Ja: Podnieść osłony. Ładować broń. Sternik wychodź bez rozkazu.Okręt wyskoczył z hiperprzestrzeni. Ja: Taktyczny sytuacja.Taktyczny: Jeden okręt nieprzyjaciela:Sfera Borg - osłony 100% kadłub 100%.Ja: Nasi?Taktyczny: 5 okrętów. 2 myśliwce. SS Corsair - osłony 88,25%, kadłub 100%. IKC Vornak - osłony 3% liczne uszkodzenia systemów, tylnie wyrzutnie torped zniszczone. Myśliwce - dwa myśliwce osłony 7,4% USS James T. Kirk - osłony 100% kadłub 100% IKC betleH - unieruchomiony, wszystkie systemy zniszczone lub poważnie uszkodzone. Jednostka niezdolna do akcji. IKC Krel - osłony 39,53% Kadłub 100%.Podlećcie jak najbliżej jak to jest możliwe bez narażania okrętu na bezpośredni ostrzał do Sfery . I ognia ze wszystkiego co mamy. Później pełna impulsowa wstecz. Poruczniku otwórzcie kanał do wszystkich naszych jednostek."Tu kpt. Thengel Cenarius z okrętu USS Hope. Przepraszam za zwłokę. Mam nadzieję że naprawię to z nawiązką"Sovereign z całym impetem natarł na Borga...

searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram