Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Walka z Borg Re: Walka z Borg

Seldon
Participant

- Kapitanie, transmisja z USS Corsair. - powiedział operacyjny. - Na ekran. - odpowiedział mu Seldon.Na ekranie pojawił się mostek Excelsior'a z mocno potarganym kapitanem Tazmanem."USS Corsair do USS James T. Kirk Kapitanie ............. Seldon ??? Dobrze pana widzieć zdrowego i całego jak wygląda sytuacja nasz okręt gotowy jest do akcji właśnie odzyskaliśmy łączność, na pokładzie mam trochę mało załogi ale za too wielu Klingonów świetnie ich zastępuje. Czekam na jakieś wzkazówki co do sytuacji, nadal mamy nie wpełni sprawny system taktyczny, w tej chwili rozpoczynam atak na sferę O i jeszcze jedno nie wiem pan przypadkiem co się stało z Wolfem. Tazman OUT." - Łączcie mnie z Tazmanem. - powiedział kapitan, czekając aż oficer operacyjny przełączy transmisję. - "USS James T. Kirk do USS Corsair. A jakże kapitanie. Spodziewał się pan kogoś innego? Sytuacja nie jest zbyt dobra. USS Livingston został zniszczony, IKC Valda dokonała kolizji o sześcian, IKC batleH jest całkowicie unieruchomiony, zaś IKC Vornak prawie nie ma osłon. Pozatym mamy na głowie w pełni sprawną, zmodernizowaną Sferę. Okręty padają jak muchy, szczerze powiedziawszy mam pewną złośliwą zazdrość, że pana okręt ciągle jest w jednym kawałku. W każdym razie Borg uparł się, że będzie atakował tylko okręty klingońskie, i to te, które mają torpedy polaronowe. Dlatego pierwszym klingońskim okrętem, który zniszczył była Valda. Komandor Wolf w ostatniej chwili przetransportowany został na IKC Vornak, później chyba dostało mu się dowództwo myśliwców Vornak'a, ale pewności nie mam, bo się z nim jeszcze nie kontaktowałem. W każdym razie jest cały i zdrowy. Wie pan, że na pana pokładzie znajduje się 30 moich ludzi z IKC Valda? Niech pan poszuka mojego głównego inżyniera - Hari'ego MacNeela. Bardzo by się przydał. I niech pan skupi się na ochronie klingońskich okrętów, bo one stanowią jak mówiłem główny cel Borg. Szczególnie przydadzą się pana systemy przechwytywania torped, bo Sfera się trochę unowocześniła. I niech pan bardzo uważa, bo sytuacja staje się bardzo groźna. Niech pan zbliży się do mojej pozycji. Powodzenia, i jak to przeżyjemy, to chyba coś panu postawię, bo ma pan niesamowite szczęście... Gdybym ja też takie miał... Seldon wyłącz się." - Kapitanie, IKC batleH włącza kamuflaż. - powiedział operacyjny. - Niemożliwe. Przecież ten okręt jest pusty. - zauważyła komandor Cannier. - Tuż przed tym z IKC Krel odbył się transport kilkudziesięciu Klingonów. - poinformował oficer operacyjny. - Szaleni. - powiedział kapitan, intonując literę "a". - Oni wszyscy są szaleni. - Sfera zbliża się do naszej pozycji. Chce przechwycić IKC Vornak! - krzyczał taktyczny. - Chronić ten okręt za wszelką cenę. Przygotować torpedy kwantowe i fazery. Manewry ochraniające Vornak'a przed ogniem Sfery. - zarekomendował kapitan Seldon.Nagle w pasie asteroidów otworzył się zielonkawy kanał transwarp, z którego po chwili wyleciała następna sfera Borg. - Kapitanie, wykrywam kanał transwarp u wejścia do pasa asteriod. Wylatuje z niego następna sfera! - krzyczał taktyczny. - Nie, to jest inwazja na pełną skalę. Gdzie są posiłki z Dowództwa Gwiezdnej Floty? - mówił Michael Seldon. - Transmisja z okrętu Kolektywu. - poinformował oficer operacyjny. Na ekranie pojawiło się zielonkawo zabarwione wnętrze jednostki Borg. Przemawiającą osobą była sama Królowa, która rozpoczęła standardową mowę do niedoszłych okrętów do asymilacji."Opuście osłony i przygotujcie się do asymilacji. Opór jest zbyteczny, a jego konsekwencją jest zniszczenie."Seldon zaklnął, mimo że prawie nigdy tego nie robił. - To już jest inwazja na masową skalę. - powiedział. - Kapitanie, Sfera obiera na nas kurs. - powiedział taktyczny. - Pełna gotowość. Maszynownia, dawajcie mnie tu zaraz, żeby reaktor pracował na 130% normy. - Postaram się. - odpowiedział przez interkom główny mechanik. - Myśliwce zbliżają się do naszej pozycji. Będą pewnie chronić Vornak'a. - powiedział oficer taktyczny. - Dobra, otworzyć ogień do Sfery. Tej atakującej Vornak'a. Torpedy i fazery ognia. - rozkazał kapitan Seldon. - Torpedy poszły.Sovereign wystrzelił dwie torpedy kwantowe w stronę Sfery, ostrzeliwując ją jednocześnie z fazerów. W czesie tej akcji starał się manewrować tak, aby wszystkie wystrzały skierowane w okręt klasy Vor'Cha rozbiły się o osłony USS James T. Kirk.

searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram