Taktyczna: Komandorze USS Corsair wlasnie otworzyl ogien do szescianu, Corsair wystrzelil dwie torpedy kwantowe, prowadzi tez ostrzal z dziobowych fazerow.Ja: No prosze, widze ze Tazman dobrze sobie tam radzi. Maja juz komunikacjeOperacyjny: Jeszcze nieJa: Hmmmm coz zapewne juz sie za to biora, dobrze ze maja juz uzbrojenieOperacyjny: Odbieram przekaz z USS James T. Kirk, Przelaczam na glowy ekran>>USS James T. Kirk do floty. Wszystkie okrety przygotowac sie do ataku. W odpowiednim momencie przetransportowac na szescian torpedy kwantowe, polaronowe lub w ostatecznosci fotonowe. Atak musi byc zsynchronizowany do mikrosekund, inaczej nie osiagniemy pozadanego efektu. Moj taktyczny przesyla do waszych okretow dane o czasie ataku. Wtedy Borg bedzie przestrajac osłony, wiec bedzie bezbronny. Przed atakiem upewnijcie sie, ze bedziecie poza zasiegiem uzbrojenia szescianu, bo trafienie bez oslon moze sie okazac bardzo przykre. Powodzenia. Seldon wylacza sie.<> Jod’mos do Wolfa. Widze ze ladnie sobie poczynasz za sterami mysliwca. Jesli wszystko pojdzie dobrze po bitwie spotykamy sie wszyscy w barze. Mam mala prosbe, jako ze ja swoje tez wrzuce na szescian tak samo jak betleH bede bez oslon, gdybys mogl i mi przy okazji oczyscic troche pola bylbym wdzieczny. Jod’mos koniec.<