Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Walka z Borg Re: Walka z Borg

EddieGcT
Participant

Na okrecie dalo sie odczuc wstrzas, po chwili Krel wykonal gwaltowny nawrot i zaczal sie oddalac od szescianuJa: Kohlar jaka sytuacjaOperacyjny: Oddalamy sie od szescianu, niewielkie uszkodzenia oslon. Valdy spelnila swe zadanie, Wolf pozostawil piekna pamiatke BorgJa: Swietnie, jak reszta flotyOperacyjny: Z betleH kiepsko, ostro oberwal, oslony tylko 13%. Wlasnie wystrzelil kaspuly ratunkowe i kieruje sie na szescianJa: Nastepny bohater... az tak spieszy im sie do Sto'Vo'Cor... i z kim ja bede pil... (mowi z ironicznym usmiechem)Ja: Jak Vornak sie trzymaOperacyjny: Nie jest najgorzej, oslony 43%, powinien sobie poradzicOperacyjny: Komandorze wiadomosc z Vornak, przelaczam>> Komandor D`meg do IKC Krel i USS James T. Kirk. Straciliśmy następny okręt. Jedynie Vornak i BetleH mogą jeszcze strzelać torpedami polaronowymi. Wycofujemy się w pobliże Sovereinga, Kapitanie Seldon niech pan przygotuje się na odwiedziny Sześcianu. Ma pan okazję do zemsty. Załogę IKC Valda udało się nam uratować. Było gorąco ale cała 17 razem z komandorem Wolfem jest na naszym pokładzie. Komandorze Jad`mos niech pan spróbuje osłonić trochę kapitana Coena, mam nadzieję że nie wejdzie na kurs kolizyjny. Przegrupujemy się przy USS James T. Kirk i razem skoordynujemy atak floty. To nasza jedyna szansa aby wyjść z tego cało. Qapla Vornak out....................<>D’meg nie ma sprawy, zaraz wezme pod opieke Coena i już sie postaram o to zebysmy nie stracili kolejnego okretu. Jod’mos koniec<> Komandor D`meg do wszystkich okrętów zmian planów. Nici z przegrupowania, Kapitan Coen kontynuuje atak na sześcian. Zmieniamy kurs i również atakujemy, niech wszystkie okręty zdolne do walki lecą za nami i dadzą nam maksymalną ochronę ogniową. Będzie gorąco....... Vornak out...........<> Komandor D`meg do IKC Krel. Kapitan Coen prawdopodobnie podejmie próbę taranowania Sześcianu. Niech pan spróbuje go namierzyć i przesłać w razie czego na swój pokład. Jest pan najbliżej. Kapitan Seldon ma jakić plan odnośnie sześcianu może Coen zmieni zdanie. Lecimy do was z maksymalną prędkością. Mam nadzieję że reszta floty też do nas dołączy. Proszę się skupić na osłonie BetleH my jakoś sobie poradzimy............Vornak out...........<>Komandorze D’meg, jak juz mowilem nie pozwole na takie samobojcze akcje, bede czowal nad Coenem, postaram sie tez o to zeby betleH wyszedl z tego w jednym kawalku. Jod’mos koniec.<

searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram