Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Sesja RPG › Walka z Borg › Re: Walka z Borg
Na okrecie dalo sie odczuc wstrzas, po chwili Krel wykonal gwaltowny nawrot i zaczal sie oddalac od szescianuJa: Kohlar jaka sytuacjaOperacyjny: Oddalamy sie od szescianu, niewielkie uszkodzenia oslon. Valdy spelnila swe zadanie, Wolf pozostawil piekna pamiatke BorgJa: Swietnie, jak reszta flotyOperacyjny: Z betleH kiepsko, ostro oberwal, oslony tylko 13%. Wlasnie wystrzelil kaspuly ratunkowe i kieruje sie na szescianJa: Nastepny bohater... az tak spieszy im sie do Sto'Vo'Cor... i z kim ja bede pil... (mowi z ironicznym usmiechem)Ja: Jak Vornak sie trzymaOperacyjny: Nie jest najgorzej, oslony 43%, powinien sobie poradzicOperacyjny: Komandorze wiadomosc z Vornak, przelaczam>> Komandor D`meg do IKC Krel i USS James T. Kirk. Straciliśmy następny okręt. Jedynie Vornak i BetleH mogą jeszcze strzelać torpedami polaronowymi. Wycofujemy się w pobliże Sovereinga, Kapitanie Seldon niech pan przygotuje się na odwiedziny Sześcianu. Ma pan okazję do zemsty. Załogę IKC Valda udało się nam uratować. Było gorąco ale cała 17 razem z komandorem Wolfem jest na naszym pokładzie. Komandorze Jad`mos niech pan spróbuje osłonić trochę kapitana Coena, mam nadzieję że nie wejdzie na kurs kolizyjny. Przegrupujemy się przy USS James T. Kirk i razem skoordynujemy atak floty. To nasza jedyna szansa aby wyjść z tego cało. Qapla Vornak out....................<