Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Walka z Borg Re: Walka z Borg

Kronos
Participant

- Kapitanie myśliwiec komandora Wolfa właśnie opuścił hangar - zameldował Klog- Dobrze, połącz mnie z dowódcą eskadry myśliwców.- GotoweKomandor Dmeg do dowódcy eskadry, wysyłamy wam wsparcie w postaci jednej maszyny. Komandor Wolf przejmie chwilowo nad wami dowództwo. Postarajcie się dobrze osłaniać mu tyły chce z nim wypić jeszcze kilka piw i niekoniecznie w Sto'Vo'Cor. D`meg out.............- Kapitanie wiadomość z IKC betleH - zameldowała Duy`e- Na ekran !Coen do D'mega, praktycznie nie mam już osłon, załogę wysłałem w kapsułach mniej więcej w wasza stronę aby ograniczyć liczbę ofiar. Komandorze, nie możemy się wycofać, Borg musi zostać zniszczony TERAZ, zanim zdarzy się zregenerować. Celna salwa torped polaranowych z naszych obydwu okrętów to dość aby posłać go do Sto'Vo'Cor. Ja jestem na tyle blisko, że borg nie mogą użyć odłamków aby osłonić się przed moimi pociskami, miejmy nadzieje ze i wasze trafia. co do sztuczki....może się okazać ze nic innego mi nie pozostanie, w razie czego ostrzelam najbliższe emitery wiązek holowniczych aby mnie nie zatrzymali i przebije się przez sześcian jak nabój przez gęś, BetleH, skończyłem... - Do diabła drugi kamikadze, Borg zdąży go zestrzelić zanim doleci do kadłuba Sześcianu ! - skomentował wiadomość D`meg- Wiadomość z USS James T. Kirk - przerwała Duy`e- Na ekran ! - rozkazał zły D`meg"USS James T. Kirk do IKC Vornak. Zrozumiałem komandorze. Będziemy was oczekiwać i przygotujemy się na odwiedziny sześcianu. Tylko niech pan nie mówi o zemście, ja nie jestem mściwy. Cieszę się, że chociaż załoga IKC Valda przeżyła, ale czy ma pan 30 moich ludzi z USS Livingston, którzy zostali przez komandora Wolfa uratowani? Jeśli tak, to niech pan ich prześle na pokład USS James T. Kirk, kiedy będziemy w zasięgu transporterów. I rozumiem, że pan Jad`mos postara się odwieść kapitana Coena od tego szaleńczego czynu. Jeżeli nie uda się mu osłonić batletH, to z całą pewnością stracimy następny okręt. I kiedy pan już to będzie, to porozmawiamy na temat pomysłu, który podsunął mi mój główny inżynier jeszcze na USS Livingston... Nawet jeszcze nie dowiedziałem się, czy przeżył... Powodzenia i szybkiego powrotu. Seldon wyłącza się." - zakończył kapitan.- IKC betleH odpala kapsuły i obiera kurs prosto na sześcian ! - zameldował Klog- $#&^ ...... kanał wywoławczy do floty ! - krzyknął kapitan- OtwartyKomandor D`meg do wszystkich okrętów zmian planów. Nici z przegrupowania, Kapitan Coen kontynuuje atak na sześcian. Zmieniamy kurs i również atakujemy, niech wszystkie okręty zdolne do walki lecą za nami i dadzą nam maksymalną ochronę ogniową. Będzie gorąco....... Vornak out...........- Poszło - zameldowała Duy`e- Wysłać wiadomość do USS James T. Kirk - rozakzał ponownie D`megKomandor D`meg do USS James T. Kirk. Obawiam się kapitanie że nici z pańskich planów. Proszą jednak przesłać pomysł głównego inżyniera do Kapitana Coena. Może zmieni jeszcze taktykę. Co do pana ludzi to Komandor Wolf razem z resztą swojej załogi przesłał ich na USS Corsair. Vornak out.........- Wiadomość wysłana- Dobrze, kanał wywoławczy do IKC Krel........ Mazdek kurs prosto na sześcian- Kanał otwartyKomandor D`meg do IKC Krel. Kapitan Coen prawdopodobnie podejmie próbę taranowania Sześcianu. Niech pan spróbuje go namierzyć i przesłać w razie czego na swój pokład. Jest pan najbliżej. Kapitan Seldon ma jakić plan odnośnie sześcianu może Coen zmieni zdanie. Lecimy do was z maksymalną prędkością. Mam nadzieję że reszta floty też do nas dołączy. Proszę się skupić na osłonie BetleH my jakoś sobie poradzimy............Vornak out...........- Jakoś sobie poradzimy ? - spytała Duy`e- D`meg uśmiechnął się i odpowiedział ....... Dokładnie, jeżeli pozostałe okręty do nas dołączą to mamy szansę przeżyć. Spokojnie Vornaka tak łatwo nie da się zniszczyć - pocieszał kapitanKlingoński krążownik zmienił kurs i z pełną impulsową ponownie zaczął zbliżać się do Sześcianu.

searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram