Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Walka z Borg Re: Walka z Borg

Seldon
Participant

- Kapitanie, IKC Valda... - powiedziała pierwsza oficer.Na ekranie głównym oficerowie mostka widzieli klingoński okręt w asyście IKC Vornak i IKC Krel. Po chwili okręty odłączyły się od uszkodzonego IKC Valda, który pomknął wprost na sześcian Borg. Okręt przebił się przez osłony wrogiej jednostki i uderzył w powierzchnię kadłuba, znikając po chwili w jasnej eksplozji. Na mostku zapanowała cisza. Po chwili oficerowie zobaczyli rozmiar zniszczeń. Sześcian stał na drodze do destrukcji. - IKC Valda "wypadła z gry"... - powiedział Seldon. - Klingoni nazywają to "honorową śmiercią". - zauważyła komandor Cannier. - Tak... Status sześcianu? - zapytał kapitan. - Osłony 30%, integralność kadłuba 12%. Większość uzbrojenia zniszczona. Za to dobrze będzie tam działać wentylacja. - poinformował oficer taktyczny. - Ta, jasne. Nie jestem w nastroju do żartów. Status floty? - USS Corsair ma osłony na 73%, IKC Vornak - 43%, IKC Krel - 69%, IKC batletH - tylko 13%. - Nie za elegancko. Ta flota chyba po bitwie pójdzie do zezłomowania. - powiedział Sledon. - Kapitanie, IKC batletH zbliża się do sześcianu. Wygląda na to, że chce skończyć tak jak Valda. - powiedział taktyczny. - Kolejny szaleniec... Ci Klingonie mają jakieś kompleksy. Czy jesteśmy w wystarczającej odległości do przechwycenia? - zapytał Seldon. - Nie jestem pewien, kapitanie. To wszystko... - powiedział naukowy, lecz wypowiedź przerwał mu oficer operacyjny. - Transmisja z IKC Vornak. - Na ekran.Na ekranie pojawił się komandor D`meg."Komandor D`meg do IKC Krel i USS James T. Kirk. Straciliśmy następny okręt. Jedynie Vornak i BetleH mogą jeszcze strzelać torpedami polaronowymi. Wycofujemy się w pobliże Sovereinga, Kapitanie Seldon niech pan przygotuje się na odwiedziny Sześcianu. Ma pan okazję do zemsty. Załogę IKC Valda udało się nam uratować. Było gorąco ale cała 17 razem z komandorem Wolfem jest na naszym pokładzie. Komandorze Jad`mos niech pan spróbuje osłonić trochę kapitana Coena, mam nadzieję że nie wejdzie na kurs kolizyjny. Przegrupujemy się przy USS James T. Kirk i razem skoordynujemy atak floty. To nasza jedyna szansa aby wyjść z tego cało. Qapla Vornak out...................." - Otwórz kanał. "USS James T. Kirk do IKC Vornak. Zrozumiałem komandorze. Będziemy was oczekiwać i przygotujemy się na odwiedziny sześcianu. Tylko niech pan nie mówi o zemście, ja nie jestem mściwy. Cieszę się, że chociaż załoga IKC Valda przeżyła, ale czy ma pan 30 moich ludzi z USS Livingston, którzy zostali przez komandora Wolfa uratowani? Jeśli tak, to niech pan ich prześle na pokład USS James T. Kirk, kiedy będziemy w zasięgu transporterów. I rozumiem, że pan Jad`mos postara się odwieść kapitana Coena od tego szaleńczego czynu. Jeżeli nie uda się mu osłonić batletH, to z całą pewnością stracimy następny okręt. I kiedy pan już to będzie, to porozmawiamy na temat pomysłu, który podsunął mi mój główny inżynier jeszcze na USS Livingston... Nawet jeszcze nie dowiedziałem się, czy przeżył... Powodzenia i szybkiego powrotu. Seldon wyłącza się." - zakończył kapitan. - Czy moduł komunikacyjny USS Corsair jest sprawny? - Niestety kapitanie, ta sekcja jest jeszcze pod kontrolą oddziałów Borg, które jeszcze całkowicie nie wycofały się z Excelsiora. - odpowiedział Seldonowi oficer taktyczny. - Niech to licho. Pożyjemy, zobaczymy...

searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram