Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Walka z Borg Re: Walka z Borg

Anonymous
Guest

Wolf zataczając się wszedł na mostek.- Sytuacja? - Torpedy poszły, nie wiem, czy dolecą... Sześcian ma na nas wyraźną ochotę...- Widzę...Dobra, łączność wewnętrzna!- Uruchomiona.- Mówi kapitan. Wszyscy do "kapsuł podróżnych". Opuścić okręt. Powtarzam: opuścić okręt. Maszynownia: dajcie mi wszystko co macie i wynoście się stamtąd... Dowódca spojrzał na oficerów na mostku.- Wy też. Jazda stąd. Oficerowie zaczęli się zbierać do wyjścia. Tylko taktyczna została na stanowisku.- Ciebie to niby nie dotyczy?- Zostaję, kapitanie.- Aha - mruknął pół-Klingon, po czym uderzył Son'yę. Straciła przytomność. Złapał ją, zanim zdążyła upaść.- Weźcie ją ze sobą - poprosił innych.- A pan?- Hmmm. W kapsułach jest szesnaście miejsc, nas jest siedemnastu... Wystarczy? Oficerowie spuścili głowy i pomału wyszli, zabierając ze sobą nieprzytomną Klingonkę. Wolf usiadł na stanowisku sternika, przedtem otwierając kanał wywoławczy."Wolf do Floty. Wprowadzam okręt na kurs kolizyjny. Oczyśćcie mi drogę... I pozbierajcie moich ludzi. Do zobaczenia w piekle - i obiecuję - będzie tam tłok. IKC Valda out."Ciężki klingoński okręt opuścił lekko dziób, wchodząc na kurs. Lekko załamane skrzydła błysnęły w słabym swietle gwiazd, kiedy K'Vort zaczął się rozpędzać, dążąc ku przeznaczeniu...

searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram