Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Walka z Borg Re: Walka z Borg

EddieGcT
Participant

Nagle w ferworze walki ujawnia sie wlasnie przybyly na pole bitwy klingonski okret – IKC Krel pod dowodztwem komandora porucznika Jod'mosaJa: Taktyczny jaka sytuacja na polu bitwyTaktyczny: ......Bardzo powazna... Borga sciaga w kierunku betleH asteroide, jest prawie pewne jest iz planuja doprowadzic do uderzenia asteroidy w okret Coena.... NIE WIDZA TEJ ASTEROIDY, PONIEJ BEDZIE JUZ ZBYT MALO CZASU....Ja: Spokojnie, co z reszta flotyTaktyczny: USS Corsair jest w ciezkiej sytuacji, Borg dokonuje abordazu... systemy ofensywne jak i defensywne nie dzialaja, okret utrzymuje sie wylacznie na zasilaniu awaryjnym...Ja: Co wiecejTaktyczny: Valda przyjmuje pozycje do ataku na szescian, Vornak przeslal komandosow na poklad Corsair, ostrzelal Borg i wlasnie robi zwrot na lewa burteJa: Sternik zwrot, zmiesc mi ta asteroide... przednie wyrzutnie ognia...Krel chwile po zdjeciu kamuflazu robi ostry zwrot i odpala w kierunku sciaganej przez Borg asteroidy dwie torpedy jonowe, ktore po chwili zamieniaja ogromna skale w chmure gruzu...Ja: Wywołać betleH...po chwili...Ja: Mam nadzieje ze przybylem nie nazbyt pozno... Coen Borg ma ... mial dla Ciebie mala niespodzianke, probował skierowac w Twoim kierunku asteroide ale juz sie tym zajalem... masz okazje podziekowac Krolowej, szescian pozostawiam Tobie chociaz nie omieszkam dodac czegos od siebie. Jod’mos koniec.Ja: Ogien zaporowy dla Valdy, wszystkie dezruptory ... OGNIA, sternik pelna moc impulsowych, musimy dostac sie w poblize Corsair a jednoczesnie chce byc ustawiony tylem do szescianuSternik: Tylem? (pyta ze zdziwiona mina)Ja: Dokladnie a teraz ruszajSternik: (po dluzszej chwili) Jestesmy na pozycji, okret ustawiony tylem do szescianu, utrzymujemy kurs na Corsair, pelna impulsowa.Ja: Dobrze, utrzymac kurs i predkosc. Rozumiem, ze rufowe wyrzutnie sa zaladowaneTaktyczny: OczywiscieJa: Wiec poslijmy Krolowej jeszcze dwie jonowki od nas. OGNIAKrel po wystrzeleniu w kierunku asteroidy torped otwiera ogien z dezruptorow w kierunku szescianu tworzac ogien zaporowy dla podchodzacego do ataku okretu Wolfa. Po tym z pelna impulsowa okraza szescian kierujac sie w strone USS Corsair, okret bedac w tym czasie skierowany tyłem do szescianu odpala dwie torpedy jonowe z rufowych wyrzutni...

searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram