Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Sesja RPG › Walka z Borg › Re: Walka z Borg
Ja: Status?Taktyczny: Dwa bezpośrednie trafienia torped, fazery oczyściły osłonę Sfery z asteroid. Ponadto operacje okrętów klingońskich powiodły się całkowicie. Valda ma już zapas torped polaronowych.Ja: Ech... Będę musiał się do kapitana Wolfa odezwać. Jest takie przysłowie o szczęściu...Pierwszy: Nie zaczynaj znowu.Nagle zaczęły gasnąć panele na mostku. Po kolei, jeden po drugim załoga USS Livingston zaczęła tracić kontrolę nad poszczególnymi systemami okrętu. Ja: Co się do lich dzieje?Operacyjny: Transmisja kodów dostępu z... okrętu Borg! Wyłączają osłony, uzbrojenie i napęd!Ja: Obejdź to!Operacyjny: Staram się, staram! Borg zmienił już kody dostępu. Będę potrzebował dużo czasu.Ja: Taktyczny, status.Taktyczny: Nie mamy osłon, uzbrojenia, napędu warp i impulsowego, komunikacji dalekiego zasięgu, sensorów dalekiego i średniego zasięgu. Pozatym nic nie jest wyłączone. Pracuje podtrzymywanie życia, sztuczna grawitacja i wszystkie mniej ważne systemy działają na awaryjnym zasilaniu, ale tego nie zostało zbyt dużo, szczególnie przez te "przeciążenia" do osłon.Ja: Hari, słuchaj, dasz obejść kody dostępu?Maszynownia: Już nad tym pracuję. Sprawa nie jest prosta. Potrzebuję kilkanaście minut, to złamać. Albo cokolwiek powiedzieć.Ja: Streszczaj się. Byle szybko.Pierwszy: Michael, proponuję ewakuować część załogi.Ja: Będą w kapsułach czekać na odpowiedni moment. (przez interkom) "Załoga, mówi kapitan. Cała załoga prócz niezbędnych oficerów, drużyn ochrony i inżynierów ma udać się do kapsuł ratunkowych i pozostać tam do czasu wydania odpowiedniego rozkazu. Załoga ma poruszać się po pokładach jedynie z oficerami ochrony. Nie traćcie nadzieji."Taktyczny: Kapitanie, IKC Valda nadaje, że będzie atakować Sferę z niewielkiej odległości. Właśnie uruchomiła kamuflaż.Ja: Mam nadzieję, że kapitan Wolf wie co robi. A co z USS Corsairem?Operacyjny: To samo co z nami. Widać Borg przejął wszystkie kody dostępu.Ja: Ale jak? Może Tazman będzie coś wiedział. Połączcie mnie z nim na kodowan... przecież Borg i tak wszystko zna. Wywołajcie go.Operacyjny: Już.Ja: "USS Livingston do USS Corsair. Kapitanie, Borg przeją kontrolę nad moim okrętem. Czy może pan zdradzić coś, jak mogło dojść do tego, że Kolektyw przechwycił kody dostępu? I czy ma pan pomysł na uniknięcie ognia Borg?! Sedon wyłącza się." A teraz módlcie się, żeby nic w nas nie trafiło...Operacyjny: Kapitanie, właśnie Borg wyłączył sensory bliskiego zasięgu.Ja: Nawet nie dowiemy się jak coś w nas trafi...