Pierwszy: Kapitanie podejmujemy ostatnich członków ekipy z MedusyMamy, także sporo klingonów z Vornaka i Valdy.Ja: Doskonale gdzie jest John ?Pierwszy: Niosą go do ambulatoriumJa: Co ????!!!!!! Co się stałoPierwszy: Nie wiem a ambulatorium są zajęci nie chcą odpowiadać.Ja: Co z głowicami ?Taktyczny: Borg na pewno ich nie rozbroi w tak krótkim czasie, przesył nie możliwy. Sfera obiera na cel Medusę,Ja: ?????????? heeee ?????Taktyczny: Pewno chce zniszczyć głowicę zanim eksplodują.Ja: Gdzie są umieszczone ?Taktyczny: Jdna jest zaraz przy górnej warstwie kadłuba, mają szansę,druga głęboko no 8 pokładzie, teren zaminowany nie zdążą już jej dopaść.Ja: Doskonale, przygotować się do wznowienia ataku na sferę, teraz gdy Wolf ma polaronówki troche ją przyciśniemy. Czy nie mamy żadnego kontaktu z innymi okrętami federacji.Sternik: Niestety nie.Ja: Niedobrze, Inżynier !!!!!Gł. Inżynier: Czego się drzesz !!!!Ja: RAPORT !!!!!!!!Inżynier: WSZYSTKO GRA !!!!!!!!!! Osłony 100% Integralność kadłuba 95%Moc rdzenia optymalna 105% i zwiększam Baterie rezerwowe 75% Z tymi fazerami na rufie jednak nic nie poradzimy, musimy lecieć do stoczni.Ja: Dziękuję zrozumiałem||Corsair po odebraniu reszty załogi z Medusy zaczął lecieć w kierunku IKC Valdy||USS Corsair do IKC ValdaTeraz ty Wlof grasz pierwsze smyczki w ataku na sferę czekam na wytyczne ataku. I musimy się styknąć żebyś odebrał swoich ludzi.Tazman OUT.USS Corsair do IKC VornakJak tam idzie ewakuacja, poradzićie sobie na czas ? Mam część waszej załogi, czy jeszcze przyda wam się pomoc w ewakuacji ?tazman OUT