Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Walka z Borg Re: Walka z Borg

Seldon
Participant

Naukowy: 30 000 km do Sfery. Jesteśmy w zasięgu uzbrojenia.Ja: Maszynownia, jak tam?Maszynownia: Wyciągnęłem z baterii rezerwowych dodatkowe 5% wartości nominalnej osłon. Teraz mamy już 84% osłon. Kadłub całkowicie naprawiony, powróciliśmy do pełnej sprawności bojowej. Nawet wahań energii nie ma...Ja: Dobra, dzięki. Melduj, jak stanie się coś niepokojącego. Taktyczny, status.Taktyczny: Bezpośrednie trafienie torped polaronowych z IKC Vornak, jednej torpedy kwantowej z USS Corsair i torped jonowych z IKC batletH, jak również z fazerów i dezruptorów. Osłony Sfery 85%, integralność kadłuba 64%. Całkowita sprawność bojowa, kieruje się za IKC Vornak... Kapitanie, sześcian uruchamia 12 emiterów wiązek tnących.Ja: Omićnie go szerokim łukiem i zbliż nas do Sfery, Pierwszy. Na 30 000 km. Taktyczny, masz już te dane z USS Corsair i klingońskich okrętów?Taktyczny: Oficer taktyczny z Corsair'a już mi je przesłyła, jednak odpowiedni oficerowie z klingońsk...Chorąży: Transmisja z USS Corsair.Ja: Na ekran. Kapitan Tazman: "USS Corsair do USS Livingston Kapitanie Seldon na Valdę będą teleportowane torpedy polaronowe. Nie będzie to najprosztrze rozwiązanie ale innego w obecnym stanie nie ma, taktyczny przesyła właśnie wam koordynaty ataku, musimy stworzyć zaporę ogniową. tazman OUT."Ja: Połączcie mnie z Tazmanem. "USS Livingston do USS Corsair. To jest szaleństwo, a nie "nienajprostrze rozwiązanie". Sfera może zniszczyć Valdę bez większego problemu. Ale nie mam niestety żadnego innego rozwiązania. Tak samo dlaczego jeszcze USS Medusa jest w jednym kawałku? Nie zdołamy jej przejąć, Borg jest zbyt silny. Dlaczego jeszcze nie podjęto "odpowiednich" działań? I dobra rada: Niech pan się trzyma z dala od sześcianu, przed chwilą odzyskał sprawność bojową. Powodzenia. Seldon wyłącza się." Masz te koordynaty?Taktyczny: Dane dotyczące podejścia. Wprowadziłem je już.Ja: Dobrze. Fazery użyć do namierzania i niszczenia tej mocno zdewastowanej osłony z asteroid, bo do niczego innego się nie przydadzą. Torpedy fotonowe skierujcie w stronę reaktora.Taktyczny: Współrzędne wprowadzone. 27 000 km.Ja: Połączcie mnie z Valdą. "USS Livingston do USS Valda. Kapitanie, to szaleństwo brać na pokład torpedy polaronowe. Pana okręt jest zbyt... "wysłużony", żeby robić z niego tarczę strzelniczą. Niech pan o tym pomyśli. Postaram się panu dać jak największą osłonę, ale może to nic nie dać. I niech pan trzyma się daleko od sześcianu, bo po zbliżeniu do niego już nie będzie czego zbierać. Powodzenia. Seldon wyłącza się."Naukowy: 25 500 km i ciągle się zmniejsza.Ja: Zmień cel torped. Namierz miejsce, w którym torpedy poczynią największe szkody wśród emiterów Sfery.Naukowy: Kapitanie, dogodny cel stanowi miejsce w dolnym segmencie Sfery. Znajdują się tam w niedalekiej odległości dwa emitery.Ja: Taktyczny, celuj w to miejsce. Drugą torpedą wyceluj w któryś z innych emiterów. Prawdopodobnie nie przebiją się nawet przez osłony, ale może jednak coś to zdziała. Odległość?Taktyczny: 24 500 km. Optymalna dla naszego uzbrojenia.Ja: To proszę. Torpedy ognia. Lewoburtowe fazery ognia. Zwrot na lewo. Fazery prawoburtowe ognia.Taktyczny: Torpedy poszły.//USS Livingston zaczął ostrzeliwywać Sferę z całego uzbrojenia, jakiego mógł użyć. Dokonał zwrotu przez prawą burtę i zaatakował jednostkę Borg z wszystkich fazerów, po czym rozpoczął manewry unikowe.

searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram