Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Sesja RPG › Walka z Borg › Re: Walka z Borg
USS Corsair do IKC Valda.Przepraszam Komandorze już jestem. Mam już podgląd w wasz plan postaram dać zaporę ogniową jaką się tylko da, ale to będzie tylko kropla w morzu torped. Zaraz łącze się z Livingston. I jeszcze jedno jest nas za mało aby zaszkodzić Borgowi a czas upływa na naszą niekorzyść.Tazman OUT.USS Corsair do USS LivingstonKapitanie Seldon na Valdę będą teleportowane torpedy polaronowe.Nie będzie to najprosztrze rozwiązanie ale innego w obecnym stanie nie ma, taktyczny przesyła właśnie wam koordynaty ataku, musimy stworzyć zaporę ogniową. tazman OUT.Ja: Taktyczny ustawiaj się między Valdą a Sferą i rozpoczynaj ostrzał.ogień wolny. I niech promy kontynuują ataki.Taktyczny: koordynaty przesłane na Livingston, rozpoczynam atak, podchodzimy bliziutko iiiiii odpalam. Salwa Fazerów w celu torpedy poszły manewr zawracający lewoburtowe fazery w celu.Promy ostrzeliwują Sferę ze wzystkich stron.Pierwszy: Kapitanie !!!!!!!! Admirał RemiQ nie znajduje się obecnie na pokładzie Medusy !!!!!Ja: CO ????!!!!!! namierzyć go zaraz.Pierwszy: Admirał został asymilowany.Ja: Cholera, połączcie mnie z Johnym.TAZMAN DO DRUŻYN OCHRONY NA MEDUSIEJa: Jak tam się trzymacie John ?Oficer Ochrony: Ja-na chol---- mam- duże strat- z mojej drużyny nie żyje dwuna--u ludzi. Osmiu koma---sów zginęło gdy osła---li nasz odwr-- na szc-ę-cie opjawili si- Klingoni.Ja: John Admirał został zasymilowany naszykujcie głowice chyba nie uratujemy Medusy.oficer Ochrony: Zrozumiałem, gło--- gotowa cze-am na -ozkazy.Tazman OUT.Ja: Połączcie mnie z VornakiemUSS Corsair di IKC Vornak.Zabierajcie ludzi, trzeba ewakuować pozostałą załogę Medusy.Wysadzam ten okręt w wszystkie diabli, może uszkodzi to też sferę bo okręty otoczone są jednolitym polem siłowym. Jeśli ma pan ciekawszy pomysł ma pan 2 minuty ja zaczynam teleportować swoich ludzi, i pozostałych żyjących.Zegarek tyka.Tazman OUT.Pierwszy: Awaryny transport w toku mamy już drugą całą drużynę 16 ochrony i 7 komandosów. Mamy 6 Klingonów z Valdy i 11 członków załogi Medusy.Ja: Dobrze kontynuować, stosować ciasne manewry unikowe, nie wychodzić z zasięgu transporterów.Taktyczny: Promy teleportowały 16 członków załogi MedusyJa: Jeszcze musimy zabrać Johna i jego ludzi.||Dwie głowice Termonuklearne rozpoczęły odliczanie. Ładunek typowy lecz mechanizm jest nie do rozbrojenia. Tak czy siak siła głowicy jest na tyle wystarczająca aby, eksplodując od wewnątrz odesłać Medusę w zapomnienie a przy okazji eksplozja okrętu może poważnie uszkodzić sześcian. ||