Ja: Jasna pogoda sfera nie dała się odciągnąć, szykować drużyny bezpieczeństwa.Oficer Ochrony: 50 ludzi gotowych czekają na rozkazy, proszę o zgodę na przesłanie razem z nimi.Ja: Wybór zostawiam tobie, Oficer Ochrony: Kapitanie, jeden z 20 pasażerów deklaruje pomoc dwuch drużyn komandosów.Ja: Co ? Przecież nie udzielałem zgody na zakwaterowanie żadnych dodatkowych sił.Oficer Ochrony: To są komandosi 2 Regimentu Sekcji 31 lecący do Bazy gwiezdnej 612.Ja: Co ludzie sekcji robią na moim okręcie, będę musiał pogadać z pewnym admirałem, ( mam tylko nadzieję, że faktycznie lecieli na 612-tkę. Pomyślał kapitan z uśmiechem na twarzy )Dobra niech idą z wami. Sytuacja jest krytyczna, czy mamy na pokładzie jakieś ładunki wybuchowe ?Oficer Ochrony: Dwie taktyczne głowice nuklearne o sile 10 Megaton każda, do niszczenia starych stacji nasłuchowych umieszczonych na asteroidach. Powinny wystarczyć do zniszczenia okrętu Remiq'a.Ja: Przesłać ludzi w dwa bezpieczne punkty, po 25 ludzi ochrony i po jednej drużynie komandosów na głowicę, naszykować uzbroić, nie dopuszczać Dron, czekać na rozkazy.Oficer Ochrony: Idę do przesyłowni.Ja: Taktyczny ognia w sferę i kurs na Medusę przygotować się do awaryjnego opuszczenia osłon.Taktyczny: Odpalam rufowe torpedy i fazery. Sternik: Kurs obrany. Podchodzimy..... zdejmujemy osłony .... przesył .......... osłony podniesionePierwszy: promy kontynuują ostrzał, sfera nawet nie zwraca na nie uwagi.Ja: A ty byś się komarami przejmowała gdyby cię wilk atakował ?Pierwszy: Bardzo śmieszne, Inżynier przesyła raport, wszystko gra moc rośnie, osłony trzymają naprawy w toku.Ja: Ciekawe jak sobie poradzą nasi ludzie, wyślij komunikat do Johneyego ( Of. Ochrony )Oficer Ochrony: ---- co t-m ?Ja: Postarajcie się przebić do Klingonów nie możemy stracić głowicOficer Ochrony: Wła--ie star-my s-- to zrobi-.Ja: Dobra trzymajcie się.USS Corsair do USS LivingstonWracajcie najszybciej jak się da Borg ma czasowo ograniczone możliwości bojowe.KONIEC TRANSMISJIUSS Corsair do IKC ValdaWysadziłem ludzi z dwoma głowicami nuklearnymi na Medusę, przydała by się im pomoc w miaręmożliwości. Jak z tegoi wyjdziemy to się chyba upije w trupa 🙂 KONIEC TRANSMISJI