Tu USS Corsair do USS LivingstonNie wracajcie bez posiłków sytuacja strasznie się zagmatwała, pojawił się sześcian, sfera zregenerowana, siły obecne osłabione.Ja: Maszynownia raport.Gł. Inżynier: Moc rdzenia rośnie 93%, akumulatory są regenerowane 35%,Osłony 95% trwa regeneracja. Integralność kadłuba 80% trwają naprawy, wysyłam jedną ekipę na rufę do naprawy uszkodzonych fazerów.Ja: Doskonale, taktyczny uruchomić system przechwytywania głowic bojowych.Taktyczny: Gotowe fazery 6,7,8,9, uastawione na automatykę 3 fazery prawoburtowe i 3 lewoburtowe także. Dwa sprawne banki rufowych włączona automatyka, zobaczymy teraz jak to się sprawdzi przeciwko torpedom Borga.Pierwszy: Oby jak najlepiej.Ja: Atakujemy Sferę, może ją odciągniemy. Wystrzelić wszystkie promyCel. Emitery promieni tnących.Taktyczny: Kurs na sferę otwieram ogień odległość 20 km, 2 torpedy + 6 fazerów cel emitery. Lewoburtowe 4 fazery w osłaniające asteroidy.Promy podchodzą do ataku. otwierają ogień.Ja: Połączcie mnie z resztą floty.Tu kapitan Tazman do wszystkich jednostek.Postaramy się odciągnąć sferę, przydał by się okręt do pomocy, reszta niech stara się udzielić pomocy Medusie. Jeśli nie będzie dla niej ratunku a system autozniszczenia zawiedzie, przetransportować ilu się da i zniszczyć. Nie może zostać zasymilowany. Powodzenia przyda się.