Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Walka z Borg Re: Walka z Borg

Seldon
Participant

Ja: Raport.Taktyczny: Corsair ciężko uszkodzony, brak osłon i uzbrojenia, Sfera Borg kieruje się po wypadkowej w stronę między nami, USS Corsair a pasem asteriodów. Osłony Sfery - 45,51%, integralność kadłuba - 89,2%. Okręty klingońskie rozpoczynają bezpośredni atak jednostki Borg. IKC Valda obiera kurs między jednostkę Borg a USS Corsair... Kapitanie, odkamuflowywuje się kolejna klingońska jednostak klasy Vor'Cha i rozpoczyna ostrzał Sfery.Ja: Ciekawe, ile jeszcze jednostek tu się kryje? Kurs przechwytujący na Sferę, manewry uchyleniowe. Wystrzelić torpedy fotonowe z dziobowej wyrzutni w emitery wiązek tnących. Wywołajcie kapitana Tazmana.Operacyjny: Wywołuję USS Corsair... Jest. Będzie strasznie śnieżyć...Ja: 'Kapitanie, potrzebuje pan asysty? Mogę zabrać część pańskiej załogi na pokład Livingston'a i wysłać techników do napraw na Corsair. Niech pan nie próbuje żadnych bohaterskich czynów, ofiar będzie dosyć w tej bitwie. Jednak na razie będę osłaniać pana okręt. Seldon wyłącza się.'Taktyczny: Jesteśmy w zasięgu torped.Ja: Ognia. Zwrot na lewą burtę i ostrzał z fazerów w emitery. Ogień wolny.Taktyczny: Wykonuję.Ja: Sternik, uważaj na ogień Sfery. Jeżeli jedna salwa poważnie uszkodziła USS Corsair, to z nas nic nie powinno zostać.USS Livingston wykonał nawrót w prawo i zbliżył się do USS Corsair na odległość 10 000 km, podążając jednocześnie za uciekającą Sferą Borg. Okręt zachowuje jednak odległość zasięgu fazerów - 30 000 km.

searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram