Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG "Oblicza Prawdy" Re: "Oblicza Prawdy"

Zeal
Participant

D'Tai przesunął się do przodu i zamarł w bezruchu. Jego disruptory były skierowane w stronę federacyjnych okrętów. Tyle tylko, że były nienaładowane. Również załoga ciężkiej klingońskiej jednostki nie gotowała się do walki... Okręt był w stanie podwyższonej gotowości, ale tylko ze względu na charakter misji, jaką wypełniał.- Kapitanie, jesteśmy na miejscu - zameldował pilot.- Bardzo dobrze - mruknął Se'Datha. - Jaka sytuacja?- K'Tinga nadal tkwi tam, gdzie była. Jednostki federacyjne też. Przy romulańskim okręcie pokazała się kolejna nasza jednostka... Nie znam tego projektu - meldował taktyczny. Kal uniósł lewą brew.- Pokaż...Popatrzył na odczyty i uśmiechnął się lekko.- IKC betleH - stwierdził.- Skąd wiesz? - Shincar zrobiła zaintrygowaną minę.- Znam jego głównego inżyniera. Pokazał mi plany jednostki - Terranin wzruszył ramionami. Popatrzył jeszcze raz na ekran.- Pora się zameldować - mruknął.- Taktyczny! Wyślij kapitanowi Coenowi wyrazy uszanowania. Podaj mu nasze współrzędne i poproś o częstotliwość, na jakiej rozmawia cała eskadra. Nie mam zamiaru zgadywać... Wiadomość prześlij na tym samym paśmie, na którym on powiadomił nas o zmianie planów.- Tak jest... - oficer taktyczny przystąpił do wykonywania rozkazu. Kal nie odrywał wzroku od ekranu.- Byłyby łatwym łupem - pół-Volkanka wiedziała doskonale, co jej mężowi chodzi po głowie. Jak zawsze zresztą.- Wiem - mężczyzna pokiwał głową. - Sęk w tym, że Imperium nadal obowiązuje traktat z Khitomer. Nie możemy go łamać dla swojego "widzimisię". To... niehonorowe. Poza tym... Załogi tych okrętów w niczym nam nie zawiniły. To nie oni chcieli wydobyć ze mnie informacje.- W takim razie ciekawe, dlaczego patrzysz na nie z taką niechęcią? - kobieta musiała mieć ostatnie słowo.- Zgadnij - Kal odpowiedział cicho, wracając myślami do momentu aresztowania i tego, co było potem. Wzdrygnął się. Gdyby nie Shincar...Miał wobec niej dług, którego nigdy nie zdoła spłacić.

searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram